Tilitoimisto Lemon Tree asiakkaaksi

Partners Uncategorized @fi

Tilitoimisto Lemon Tree otti Palkkaus.fi:n käyttöön kesällä 2018 pienyritysasiakkailleen. Palkanmaksu on nyt osa tilitoimiston omaa Lemonaid-portaalia.


Palvelu tilitoimistolle

Lemon Tree halusi asiakkailleen palvelun, jolla:

  1. Yrittäjä maksaa palkat helposti ja nopeasti
  2. Kaikki palkanmaksuun liittyvä hoituu kerralla kuntoon
  3. Palkanlaskenta on kustannustehokasta kaikille
  4. Tulorekisteri kunnossa automaattisesti

Tavoitteena oli tarjota yrittäjille helppokäyttöinen palvelu, jolla palkanmaksu sujuu vaivattomasti ilman opettelua. Haluttiin päästä pois vanhanaikaisista palkanlaskennan prosesseista, poistaa manuaaliset vaiheet ja tarjota moderni sähköinen työkalu. Lemon Tree halusi, että kirjanpitoviennit voi tehdä nopeasti palkkojen mukaan ilman manuaalista prosessia, eikä tilitoimiston tarvitse huolehtia tilityksistä tai ilmoituksista. Samalla pystytään tarjoamaan koko palvelu kustannustehokkaasti kaikkien osapuolten näkökulmasta.

Tulorekisteri on Palkkaus.fi:ssä automaattisesti kunnossa, eikä tilitoimiston tai asiakasyrityksen tarvitse tehdä tulorekisterin käyttöönoton vuoksi mitään.

Mitä tehtiin?

Lemon tree oli ensimmäinen tilitoimisto, joka otti Palkkaus.fi:n tilitoimistopalvelun käyttöön. Lemon Treella on oma Lemonaid-asiakasportaali, johon Palkkaus.fi:n palkkapalvelu integroitiin saumattomaksi osaksi.

Ensin palvelua pilotoitiin valittujen asiakkaiden kanssa ja tehtiin parannuksia käyttöliittymään ja toiminnallisuuksiin palautteen perusteella.

Asiakkaiden hallinta ja uusien asiakasyritysten luominen sujuu nyt nopeasti ohjatulla käyttöönotolla, eikä yrittäjän tarvitse kuin allekirjoittaa pankkitunnuksillaan valtakirja palvelulle. Asiakasyrityksen edustajalle lähetetään sähköpostilla linkki, josta pääsee allekirjoitukseen valtakirjan verkkopankkitunnuksillaan. Kun tämän on tehnyt, palvelulla voi heti alkaa maksaa palkkoja.

Myös palkkalistat kehitettiin niin, että palkkojen rivejä on nopea syöttää missä tahansa järjestyksessä. Palkkalistalla on helppo maksaa isojakin määriä palkkoja yhdellä kertaa. Palkkalistoista voi tehdä myös valmiita pohjia (templates), jolloin esimerkiksi toistuvat kuukausipalkat on helppo hoitaa nopeasti.

Kokemukset käytöstä

Lemon Treen toimitusjohtaja Valtteri Virtanen lähti projektiin mukaan ennakkoluulottomasti. Lemon Tree pääsi vaikuttamaan tuotteen kehittämiseen jo ennen palvelun kesäkuussa tapahtunutta julkaisua ja oli ensimmäinen tilitoimisto, joka alkoi käyttää palvelua kaupallisesti.

lemon-tree-valtteri-round-350x350
Valtteri Virtanen, toimitusjohtaja

”Lemon Treen asiakkaat pääsevät nyt helpommalla, koska palkanmaksu ei vaadi yhteydenottoja tilitoimistoon. Tilitoimiston puolella pystytään keskittymään asiakkaan konsultointiin kirjanpidon ja liiketoiminnan osalta, eikä aikaa käytetä palkanlaskennan prosessiin. Myös palvelumaksu on asiakkaalle edullisempi.”, sanoo Valtteri Virtanen.

Palkkaus.fi:n toimitusjohtaja Jukka Kiiskinen on ollut innoissaan yhteistyöstä Lemon Treen kanssa, koska palvelua on voitu kehittää nopeasti suoran asiakaspalautteen perusteella.

”Pystymme yhdessä asiakkaiden kanssa kehittämään palvelua entistä paremmaksi. Tavoitteena on mahdollisimman sujuva arki sekä yrittäjille että tilitoimistoille!”, toteaa Jukka Kiiskinen.

Miten palvelu toimii?

Lemon Tree hallitsee yritysasiakkaidensa palkanmaksuja tilitoimistokäyttöliittymän kautta. Tilitoimisto voi tehdä yrityksille käyttäjätilejä Palkkaus.fi:hin ja laittaa kaikki palkanmaksun tiedot valmiiksi paikalleen (TyEL-asetukset, vakuutukset jne.). Tilitoimisto voi myös käyttää palvelua asiakkaan puolesta, jos näin on sovittu. Lemon Tree pystyy tarvittaessa esim. tekemään palkkalistoja tai palkanmaksujen luonnoksia valmiiksi yritysasiakkaidensa käyttäjätileille.

Asiakasyritykset käyttävät palkanmaksua itse ja maksavat palkat sivukuluineen kerralla yhdellä verkkopankkimaksulla. Työntekijälle lähtee tieto palkanmaksusta sähköpostilla ja hän voi noutaa sähköisen palkkalaskelman kirjautumalla Palkkaus.fi:n työntekijän palveluun.

Palkka, ennakonpidätykset, TyEL ja mahdolliset muut palkanlisät tulevat Palkkaus.fi:n asiakasvaraintilille, josta palvelu tilittää nettopalkan työntekijän tilille ja sähköpostilla tiedon palkkalaskelmasta. Ennakonpidätys (sis. sava-maksu) ja TyEL-maksut tilitetään eteenpäin automaattisesti. Kaikki ilmoitukset palkasta tehdään myös automaattisesti. Palkkaus.fi on myös jo valmis tulorekisterin käyttöönottoa varten. Tilitoimistojen tai asiakasyritysten ei tarvitse tehdä mitään tulorekisterin käyttöönoton takia.

Lemon Tree on ottanut palvelua käyttöön asiakkailleen ja tällä hetkellä se on käytössä jo kymmenillä asiakasyrityksillä.

Mitä käyttö maksaa?

Palvelun käytön maksaa asiakasyritys. Palvelumaksu on 1% bruttopalkasta, vähintään 4 mutta korkeintaan 10 euroa palkanmaksua kohti. Palvelumaksu tulee vain palkanmaksuista, ei kk-maksuja tai sitoumuksia.

Palvelumaksu sisältää nettopalkan tilityksen, sähköisen palkkalaskelman, ennakonpidätyksen (sis. sava-maksu) ja TyEL-maksun tilittämisen sekä palkasta tehtävät ilmoitukset viranomaisille. Palkkalaskelmat jäävät palvelun arkistoon lain vaatimaksi ajaksi ja työntekijä voi itse noutaa niitä tarpeen mukaan.

lemon_tree_logo_vierekkain

Lue lisää

Palkkaus.fi tilitoimistoille – lue lisää!

Tilitoimisto Lemon Treen verkkosivut