Palkkausopas yrittäjälle

Partners Uncategorized @fi

Mitä yrittäjän pitää tietää, kun hän palkkaa ensimmäisen työntekijän? Mitä asioita pitää hoitaa ja miten palkanmaksu sujuu vaivattomasti? Katso palkkausopas ja tiedät!<

Pienyrittäjän palkkausopas

Teimme yhdessä Holvin kanssa videokurssin, jossa käydään läpi työntekijän palkkaaminen ja palkanmaksu. Kun palkkaa työntekijän, laki edellyttää tiettyjen työnantajavelvoitteiden hoitamista. Kurssin videot käsittelevät eri osa-alueita ja oppaana on Janne Isosävi Palkkaus.fi:stä.

Videokurssin osat ovat:

  • Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen
  • Miten teen työsopimuksen?
  • Miten maksan palkan työntekijälle?
  • Miten yrittäjä maksaa oman palkkansa?
  • Työnantajan ja työntekijän vastuut
  • Palkanmaksu Holvista

Työnantajan velvollisuudet ovat samanlaisia palkattiin sitten lyhytaikaista kausiapulaista tai vakituista työntekijää. Kannattaa hoitaa työntekijän työsuhteeseen ja palkanmaksuun liittyvät asiat heti alusta asti kunnolla. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja tiedät aina, missä mennään henkilöstökulujen osalta.

Katso kurssivideot!

Käy lunastamassa itsellesi kurssin videot ilmaiseksi täältä:

Pienyrittäjän palkkausopas – videokurssi 

Työntekijän palkkaaminen ei oikeasti ole niin vaikeaa kuin usein kuvitellaan. Nämä perusasiat pitää hoitaa:

  1. Työterveys, työeläke ja tapaturmavakuutus kuntoon.
  2. Tee työsopimus kirjallisena (voit käyttää Palkkaus.fi:n standardipohjaa apuna). Varmista, päteekö TES ja sovi koeajasta. Muista pyytää työntekijän verokortti.
  3. Maksa palkka ajallaan ja toimita palkkatosite työntekijälle.

Videokurssilla syvennytään tarkemmin ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen ja palkanmaksuun. Kurssilla käykään läpi muun muassa esimerkkilaskelma työnantajan sivukuluista ja katsotaan tarkemmin palkkaamisen byrokratiaa ja prosessia.

Palkanmaksu Holvissa

Jos yrityksesi on jo Holvin asiakas voit ottaa palkanmaksun käyttöösi työpöydältä ja palkat sivukuluineen voi silloin maksaa suoraan Holvissa. Valitse ”Palkanmaksu” ja pääset palkanmaksupalvelun työpöydälle.

Holvi-palkanmaksu_desktop-1024x522

Kun maksat palkkoja, niin palkkalaskelmat ja kaikki raportit löytyvät myös helposti suoraan Holvista. Voit myös milloin vain kysyä neuvoa palkanmaksuun liittyen asiakaspalvelustamme. 

Lue lisää

Palkkaus.fi-palvelu pienyritykselle – kokeile itse!

Kokeile ilmaista palkkalaskuria: arvioi kuluja ja palkkaa

Developer-sivusto verkkopalveluille – integroi palkanmaksu omaan palveluusi