Yrityksen työterveyshuolto

Laki vaatii yritykseltä työterveyshuoltoa, mitä se tarkoittaa ja miten sen voin hoitaa kuntoon? palkkaus yrittäjyys työterveys

Työterveys on Suomessa lailla säädeltyä ja se täytyy järjestää heti, kun palkkaat ensimmäisen työntekijän. Lakisääteinen työterveys täytyy järjestää myös osa-aikaiselle tai määräaikaiselle työntekijälle. Yrittäjille työterveyden järjestäminen on vapaaehtoista.

Mitä laki vaatii työnantajalta?

Lakisääteinen työterveys pitää sisällään ennaltaehkäisevät terveyspalvelut, joiden tarkoituksena on:

  1. Ehkäistä työhön liittyvien sairauksia ja tapaturmia
  2. Työn ja työympäristön terveellisyys ja turvallisuus
  3. Työntekijöiden terveyden sekä työ- ja toimintakyvyn edistäminen työuran eri vaiheissa
  4. Parantaa työyhteisön toimintaa

Nykyajan ajatustyössä suurimpia työn kuormitustekijöitä ovat kiire, keskeytykset työssä, työn tietointensiivisyys ja istuminen, joiden seurauksia ovat stressioireet, elämän hallinnan ongelmat, tuki-ja liikuntaelinvaivat ja jopa unettomuus. Näitä kaikkia pystytään ennaltaehkäisemään tehokkaasti. Tutkimusten mukaan varhainen puuttuminen maksaa työnantajalle sijoitetun euron 3–5-kertaisena takaisin.   Monet laajentavat työterveyden sairaudenhoitopalveluilla, jotta työntekijä pääsee nopeasti hoitoon ja takaisin töihin sairastuttuaan. Työterveys- ja yleislääkäritasoinen palvelu tutkimuksineen on tyypillisin laajennus, mutta joskus yritykset tarjoavat henkilöstölleen myös erikoislääkäritasoisen palvelun. Yhä yleistyvä käytäntö on ottaa sairauskuluvakuutus täydentämään työterveyttä.


Laskuri

Kokeile ilmaista palkkalaskuria!
Arvioi sivukuluja ja palkkaa.
Palkkalaskelma helposti!

Kokeile palkkalaskuria!

Kela korvaa työterveyshuoltoa

Kela korvaa työnantajalle työterveyshuollosta aiheutuneita tarpeellisia ja kohtuullisia kustannuksia sairausvakuutuslain perusteella. Ennaltaehkäisevistä palveluista voi hakea 60 % ja sairaudenhoidon palveluista 50 % korvausta tilikauden jälkeen.

Käytännössä siis yrityksen ei tarvitse maksaa kuin noin puolet työterveyshuollon järjestämisen kustannuksista.

Heltti.fi tarjoaa työterveyden

Työterveyshuollon voi hankkia yksityiseltä tai julkiselta taholta.

Palkkaus.fi:n kumppani työterveydessä on suomalainen Heltti.fi, joka toimii pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Oulussa. Heltti keskittyy erityisesti tietotyötä tekeviin yrityksiin. Heltti tarjoaa tehokkaat ja joustavat etäyhteydet (asiakkaiden verkkopalvelu ja chat), jolloin joka asiassa ei välttämättä tarvita käyntejä Heltin työterveysasemilla.

Heltti.fi on moderni toimija, joka tarjoaa yritykselle kuukausipohjaisen hinnoittelun, jolla saa palvelut pakettihinnalla. Esim. työterveyslääkärikäynnit ja tutkimukset saa halutessaan kk-pakettiin, jolloin yrityksen on helppo budjetoida ja suunnitella työterveyden kulut. Palvelut voi hankkia suoraan Palkkaus.fi:stä.

Yrittäjän työterveyshuolto

Yrittäjille työterveyden järjestäminen on vapaaehtoista, mutta sitä kannattaa kyllä miettiä. Yrittäjäkin sairastaa ja tarvitsee esim. influenssarokotteita. Kun hankit yrittäjän työterveyshuollon Palkkaus.fi:n kumppanilta Heltti.fi:ltä, niin saat aina nopeasti yhteyden omaan lääkäriin ja hoitajaan. Voit käyttää puhelinta tai chat-palvelua joustavasti, eikä sinun tarvitse jonottaa tai lähteä mihinkään.


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!