Yrittäjävähennys

Mikä on yrittäjävähennys? Mitä se yrittäjälle tarkoittaa? palkkaus vero yrittäminen

Vuoden 2017 verotukseen tulee uutena yrittäjävähennys. Tällä tasoitetaan yksityisen elinkeinonharjoittajan verotuksellista kohtelua suhteessa yrityksiin, kun yhteisöveroa laskettiin pari vuotta sitten 20 prosenttiin.

Yrittäjävähennys

Tuloverolakia muutettiin niin, että elinkeinotoiminnan, maatalouden ja metsä- ja porotalouden tuloksesta vähennettäisiin verotuksessa 5 prosenttia.

Uusi vähennys olisi mahdollinen henkilöyhtiöille, joiden yrittäjiä verotetaan luonnollisina henkilöinä yritystoiminnan tulosta, ei osakeyhtiöiden omistajille. Eli tyypillisimmin toiminimiyrittäjät saisivat uuden vähennyksen käyttöönsä.

Miten lasketaan

Vähennys on 5 % yritystoiminnan tuloksesta. Eli jos tulos on vuonna 2017 esimerkiksi 10 000 €, niin verovähennys on 500 €. Tämä pienentää verotettavaa tuloa ja siten yrittäjän maksamaa veroa. Tulos verotetaan yrittäjän tulona aikaisempaan tapaan joko ansiotulona ja/tai pääomatulona.

Yrittäjällä on myös edelleen oikeus halutessaan vaatia verottajaa laskemaan koko verotettava tulo ansiotuloksi. Näin kannattaa tehdä, jos ansiotulojen veroprosentti jää alle 30 prosentin, joka on alle 30 000 euron pääomatulon veroprosentti (vuonna 2017).


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!