MTK ja Työtäsuomesta.fi

Partners Salary payment Uncategorized @fi Working life

MTK:n työnvälityspalvelu Työtäsuomesta.fi yhdistää maaseudun osaajat ja työnantajat verkossa. Palvelun kautta voi löytää töitä ja työntekijöitä maaseudulta.

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry on avannut sähköisen TöitäSuomesta.fi -palvelun. Palvelu yhdistää työt ja tekijät maaseudulla. Maatiloilla työskentelee nykään 115 000 henkilöä, joista palkattua työvoimaa on 35 000. Keskimääräinen tilakoko on kasvanut ja kasvaa edelleen, siksi yhä isompi osa työntekijöistä on maatiloillakin palkattuja työntekijöitä. Useimmiten työsuhteet ovat kuitenkin edelleen lyhyitä ja sesonkiluonteisia, esim. marjatiloilla on ongelmia työvoiman löytämisessä.

Palvelun on tuottanut CoreOrient ja palkanmaksussa palvelussa auttaa Palkkaus.fi. Alkuvaiheessa palkanmaksua varten palvelusta saa palkkalaskelman, jonka työntekijä voi myös lähettää työnantajalle.

Työnantaja tai työntekijä voivat kirjautua työvälityspalveluun ja heidät tunnistetaan tietoturvallisesti TUPAS-tunnistuksella (verkkopankkitunnukset). Tämän jälkeen voi jättää työpaikkailmoituksia työnantajana tai etsiä töitä työntekijänä. Töitä ja tekijöitä voi myös etsiä suoraan karttanäkymästä.

”TöitäSuomesta-palvelu täyttää selvästi tyhjiön, joka maaseudun työmarkkinoiden toimivuudessa on ollut. Toivottavasti maaseudun yrittäjät, yhteisöt ja asukkaat ottavat palvelun nopeasti omakseen. Alku on ollut lupaavaa, koska mukaan on jo nyt lähtenyt suuri joukko maaseudun toimijoita”, totetaa MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola tiedotteessa.

TöitäSuomesta-työnvälityspalvelun peruskäyttö on käyttäjille maksutonta. MTK haluaa tämän palvelun avulla mahdollistaa työvoiman saannin ja työllistymisen maaseudulla.

Jatkossa palveluun on tarkoitus integroida palkanmaksu suoraan palvelun lisään, jolloin yksityishenkilön on helppo maksaa palkka tehdystä työstä.

LUE LISÄÄ:

MTK:n Töitä Suomesta! -palvelu

Palkkaus.fi-palvelu yrittäjälle tai yhteisölle

Developer-sivusto palvelukehittäjille – palkanmaksu osaksi verkkopalvelua