Työttömyysvakuutus

Työttömyysvakuutusmaksuja kerätään työttömyysturvan rahoittamiseksi. Näitä niin sanottuja TVR-maksuja maksavat sekä työntekijä että työnantaja työntekijän palkan mukaan.

Työttömyysvakuutusmaksuja kerätään työttömyysturvan rahoittamiseksi. Työttömyysvakuutusmaksuja maksavat sekä työntekijä että työnantaja työntekijän palkan mukaan. Työnantaja pidättää palkansaajan osuuden työntekijän palkasta ja vastaa sekä palkansaajan että työnantajan maksun suorittamisesta Työllisyysrahastolle (ennen vuotta 2019 Työttömyysvakuutusrahasto). Yrittäjän palkasta ei pääsääntöisesti makseta TVR-maksua.

TVR-maksun määrä

Työttömyysvakuutusmaksuja maksetaan Työllisyysrahastolle (TVR) 17 – 64-vuotiaan työntekijän palkan mukaan. Alle 17-vuotiaista ja 65 vuotta täyttäneistä työntekijöistä ei ole maksuvelvollisuutta. Samoin yleensä päätoimestaan YEL- tai MyEL-vakuutetun työntekijän osalta maksuvelvollisuutta ei ole (ks. edellinen kohta). Lisätietoa maksuvelvollisuudesta löydät täältä.

TVR-maksun jakautuminen

Työttömyysvakuutusmaksu on aina tietty työntekijän palkasta laskettava prosenttiosuus, joka määritellään vuosittain. Työntekijältä pidätettävä määrä on 1,50 % hänen bruttopalkastaan (vuosi 2019). Työnantajalle maksettavaksi tuleva maksu on 0,50 % bruttopalkan päälle osana työnantajan sivukuluja (vuonna 2019).

Alle 1300€ vuodessa työntekijöilleen yhteensä palkkoja maksavan työnantajan ei tarvitse tilittää TVR-maksuja (vuosi 2019). Työnantajan pitää kuitenkin aina pidättää maksuvelvollisen työntekijän palkasta palkansaajan työttömyysvakuutusmaksu.


Laskuri

Kokeile ilmaista palkkalaskuria!
Arvioi sivukuluja ja palkkaa.
Palkkalaskelma helposti!

Kokeile palkkalaskuria!

TVR-maksu yrittäjällä

Työttömyysvakuutusmaksua ei makseta yrittäjän palkasta, jos hän on:

  • Yrittäjän eläkelain (YEL) 3§:n mukaan yrittäjä
  • Maatalousyrittäjän eläkelain (MyEL) mukaan maatalousyrittäjää ja tämän perheenjäsen

Jos yrittäjä, maatalousyrittäjä tai maatalousyrittäjän perheenjäsen tekee töitä työsuhteessa toisen palveluksessa, niin TVR-maksu maksetaan normaalisti. Tämä kannattaa tarkistaa vielä TVR:n omasta maksuvelvollisuustaulukosta, joka löytyy tämän linkin kautta.

TVR-maksun maksaminen

Yrityspalvelussa (y-tunnukselliset käyttäjät) TVR-maksua ei peritä osana palkanmaksua, mutta ilmoitukset tehdään automaattisesti tulorekisteriin ja maksut perkitään palkkalaskelmiin. Rahasto laskuttaa yrityksiä suoraan tulorekisteri-ilmoitusten perusteella neljä kertaa vuodessa.

Palkkaus.fi-palvelu ottaa kotitaloustyönantajilta TVR:n maksun mukaan laskelmiin aina, kun ikäehto täyttyy. Tämä tehdään siksi, että palvelun on vaikea tietää aikaisempaa historiaa palkanmaksuista.

Lisätietoja työttömyysvakuutusmaksusta löytyy rahaston internet-sivuilta www.tvr.fi tai asiakaspalvelusta puh. 075 757 0500 arkisin klo 8-17 (heinä-lokakuu klo 9-16)


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!