Palkkaennakko

Palkkaennakko tarkoittaa sitä, että on sovittu maksaa etukäteen osa palkasta. Se ei vaikuta kokonaispalkkaan tai työntekijän tai työnantajan sivukuluihin. Palkkaus.fin avulla myös palkkaennakon hoitaminen onnistuu hyvin helposti.

Palkkaennakkoa käytetään paljon varsinkin rakennustöissä. Palkkaennakko lasketaan käytännössä yleensä niin, että työntekijälle maksetaan osa tehdyn työn nettopalkasta etukäteen. Palkkaennakko ei vaikuta kokonaispalkkaan tai työntekijän tai työnantajan sivukuluihin. Palkkaus.fin avulla myös palkkaennakon hoitaminen onnistuu hyvin helposti.

Palkkaennakon käyttämistä varten sinun pitää sopia asiasta työntekijän kanssa ja maksaa osa nettopalkasta suoraan hänelle etukäteen. Palkkaennakko merkitään mukaan, kun laadit palkkalaskelmaa Palkkaus.fissä koko urakasta myöhemmin. Palkkaennakko vähentää myöhempää maksettavaa summaa (koska rahat on jo maksettu), mutta Palkkaus.fi ottaa ne mukaan laskiessaan työnantajan sivukuluja ja esimerkiksi työntekijän ennakonpidätystä. Näin kaikki palkanmaksun velvollisuudet tulevat hoidettua ja esimerkiksi kotitalousvähennyksen saa myös palkkaennakkona maksetusta osasta.

Kaikki koko palkkaan liittyvät sivukulut, ennakonpidätykset ja muut vähennykset otetaan sitten maksettavan palkan jäljelle jäävästä osasta. Palkkaennakon vaikutus myöhemmin maksettavaan palkkaan kannattaa tämän vuoksi varmistaa, vaikka kokonaissummaan ja työnantajan kokonaiskustannukseen sillä ei olekaan vaikutusta.


Laskuri

Kokeile ilmaista palkkalaskuria!
Arvioi sivukuluja ja palkkaa.
Palkkalaskelma helposti!

Kokeile palkkalaskuria!

Esimerkki

Palkkaus.fi käsittelee palkkaennakkoa vähennyksenä, joka otetaan pois työntekijän saamasta nettosummasta ja työantajan maksamasta kokonaismaksusta.

Kirvesmiehen kanssa on urakkaa suunnitellessa sovittu, että puolet 1000 euron bruttopalkasta maksetaan palkkaennakkona töiden ensimmäisen viikon jälkeen. Maksat ensimmäisen viikon kohdalla 500 euroa itse suoraan kirvesmiehen tilille. Käytännössä etukäteen maksettu 500 euroa vähennetään varsinaisen palkanmaksun yhteydessä nettopalkasta. Eli työntekijä saa palkanmaksun yhteydessä sitten vastaavasti vähemmän nettopalkkaa. Työnantaja maksaa sivukulut (TyEL, sotu jne.) varsinaisen palkanmaksun yhteydessä. Kun laadit palkkalaskelmaa, lisäät Vähennykset, kulut, jne. -kohtaan maksetun palkkaennakon. Palkkaennakko löytyy alimmasta Muut-kohdasta.

Alt-teksti


Laskuri

Kokeile ilmaista palkkalaskuria!
Arvioi sivukuluja ja palkkaa.
Palkkalaskelma helposti!

Kokeile palkkalaskuria!


98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi-palvelua

"Nyt maksan palkat helposti ja kirjanpitäjä saa tarvisemansa raportit.”
Yrittäjä Janne Siik, Maex Oy

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Espoo

Rekisteröidy ilmaiseksi


Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

020 798 0230
(ark. 9-16)
aspa@palkkaus.fi


Ilmainen palkkalaskuri

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki yrityksen palkanmaksuun liittyvä yhdellä verkkopankkimaksulla!

Aloita heti!

98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi - palvelua


Kerro meistä kaverillesi