Palkkaus.fi on uuden sukupolven palkanlaskentaohjelma

Uncategorized @fi

Taloushallinto on murroksessa kuten autoteollisuuskin. Siirrytään vanhoista ohjelmista uuden sukupolven alustoihin. Dieselin katkusta puhtaaseen sähköön!


Mikä on uuden sukupolven palkkaohjelma?

Voisi myös kysyä, miten sähköautot eroavat polttomoottoriautoista? 120 vuotta on hyvin kuljettu bensiiniautoilla, lisätty polttoainetta tankkiin ja matka on hoitunut pakokaasun saattelemana paikasta toiseen.

Sähköautot rakentuvat uuden sukupolven voimalinjan päälle. Sähkömoottorit muuttavat akkuihin varastoidun energian liikkeeksi: toimintavarmasti, erinomaisella hyötysuhteella ja ekologisesti. Sähköautot ovat myös miellyttävämpi käyttää ja huollettavia osia on vähemmän.

Sahkoauto_Jukan blogi oct2020_2

Näinhän se on taloushallinnossakin. Palkanlaskennan perinteisillä
ohjelmistoillakin pääsee perille, mutta matkalla joutuu hoitamaan manuaalisia ja aikaa vieviä prosesseja, jotka hukkaavat palkanlaskijoiden, yritysten ja työntekijöiden arvokasta työaikaa. On aika siirtyä uuden sukupolven ratkaisuihin.

Siirrytään dieselistä sähköön!

Uuden sukupolven palkkaohjelma muuttaa prosessin manuaalisesta automaattiseksi:

  • Ohjelmisto perustuu avoimia rajapintoja käyttävään alustaan (vrt. uusi voimalinja). Ohjelmaan voi joustavasti tuoda ja viedä dataa sekä se integroituu muihin ohjelmistoihin ilman merkittäviä investointeja (vrt. kustannustehokas, vähemmän huollettavaa).
  • Tehokkuus on ylivertainen, koska ohjelma mimimoi manuaaliset vaiheet palkkaprosessista. Tieto tuodaan sisään vain kerran, aina sähköisesti ja se on kaikkien käytettävissä ja muokattavissa tarpeen mukaan (vrt. sähköauto ja erinomainen hyötysuhde).
  • Käyttökokemus on kaikilla osapuolilla sujuva ja tehokas: tarjotaan omat helppokäyttöiset käyttöliittymät tilitoimistolle, asiakasyrityksille ja työntekijöille. Jokaiselle tarjotaan omaan arkeen ja tarpeeseen sopiva käyttöliittymä.
  • Ohjelmaa on helppo ja hauska käyttää: ei savuta, ei vuoda öljyä ja käyttömukavuus on ylivertainen jokaisella käyttäjällä.

Uuden sukupolven palkanlaskentaohjelmisto tekee työsuhteen ja palkkaprosessin hoitamisesta vaivatonta, eikä kenenkään aikaa kulu ylimääräiseen manuaaliseen tekemiseen.

Käyttökokemus uudelle tasolle

Perinteisesti taloushallinto-ohjelmia on tehty alan ammattilaisten käyttöön. Tämä on johtanut siihen, että käytettävyyttä ja helppoutta ei ole mietitty yrittäjän tai työntekijän kannalta. Siksi ohjelmistojen käyttökokemus on suoraan sanottuna huono, jos ei ole taloushallinnon ammattilainen. Ammattilainen osaa monimutkaisetkin vaiheet, mutta hänenkään työaikansa ja osaamisensa ei ole tehokkaasti käytössä.

Palkkaus.fi-sahkoauto-palkkaohjelma-kayttokokemus-2
Käyttökokemus uudelle tasolle.

Kun asiantuntijalle tehty ohjelma annetaan yrittäjälle käytettäväksi, tilanne muuttuu surkeaksi. Tällä hetkellä yhteiskäyttöohjelmia käyttävät yrittäjät pakotetaan opettelemaan taloushallinnon ammattilaisille tehtyjä käyttöliittymiä, terminologiaa ja prosesseja. Asioiden hoitaminen ei ole helppoa, nopeaa eikä hauskaa. Myös virheitä syntyy aivan turhaan, eikä asiakas ei ole tyytyväinen ohjelmistoon ja saamaansa palveluun.

Tämän vuoksi Palkkaus.fi:ssä ohjelmaa käyttävät osapuolet (tilitoimisto, yritys ja työntekijä) ohjataan omiin käyttöliittymiinsä, jotka on suunniteltu jokaisen tarpeiden ja osaamisen mukaisiksi. Jokainen voi tehdä niitä asioita, joita osaa ja jotka prosessin kannalta ovat olennaisia. Palkkojen hoitaminen on helppoa ja tehokasta kaikille, eikä kenenkään aikaa tuhlata!

Tehokkuus kunnolla kasvuun

Sähköautoanalogiaa voi jatkaa myös palkanlaskennan tehokkuuden osalta.

Perinteisten autonvalmistajien myynti- ja huoltoverkosto on monimutkainen ja monikerroksinen rakennelma, joka on syntynyt vuosikymmenien aikana. Uudet valmistajat ovat suoraviivaistaneet koko myynti- ja huoltoprosessin, jolloin kokonaisuudesta saadaan tehokkaampi, koska myynti tapahtuu verkossa. Autojen lisävarusteet ja vaihtoehtoiset komponentit on paketoitu järkevästi, huoltoon kutsutaan tarvittaessa, ohjelmistot päivittyvät automaattisesti jne.

Palkanlaskennassa prosesseissa ja toimintatavoissa on paljon parannettavaa. Tietoja välitetään perinteisesti monien kanavien kautta (sähköposti, liitetiedostot, puhelimella, paperilla…), työnkulkuja ei ole optimoitu, prosessiin osallistuvien osapuolien rooleja ei ole mietitty. Koko prosessin hoitamiseen ei tarjota yhtä selkeää työkalua.

Palkanlaskentaohjelma_vanha-vs-uusi
Vanha vs. uusi palkanlaskentaohjelma.

Palkkaus vie prosessiin liittyvät eri tehtävät niille, joille se luontaisesti kuuluu ja tarjoaa siihen toimivat digitaaliset työkalut. Tämän ansiosta tieto tuodaan ohjelmaan vain kerran (käyttäjän, tilitoimiston tai ohjelmistointegraation kautta), niistä luodaan automaattisesti palkkalaskelmat tarkistusta tai hyväksyntää varten.

Työnkulku, aineiston keruu ja päätöskohdat ovat mietittyjä ja selkeitä kokonaisuuksia. Näin tehokkuus sekä tilitoimistolle että asiakasyritykselle on ylivoimainen perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.

Toimii myös tulevaisuudessa

Palkkaus.fi on uuden sukupolven ohjelmistoteknologiaa. Kaikki perustuu aidosti avoimiin ja moderneihin rajapintoihin. Ohjelmistorobotiikka ja tekoäly takaavat palkanlaskennan tehokkuuden. Integraatiot ja yhteistoiminta muiden järjestelmien kanssa on joustavaa myös tulevaisuudessa, koska teknisiä rajoitteita ole.

Kuka tahansa voi rakentaa oman palkanlaskentaohjelman Palkkauksen avoimia rajapintoja ja käyttöliittymäkirjastoja käyttäen.

Palkkaus.fi_alusta_avoimet-rajapinnat
Alustamme perustuu avoimiin rajapintoihin.

Tuotamme joustavalla alustallamme palkanlaskentaa myös monissa muissa taloushallinto-ohjelmistoissa esim. Talenom Onlinessa, Accountorin Procountor Solossa, Holvi-verkkopankissa ja Hausvise-isännöintiohjelmistossa.

Tilitoimistoasiakkaillemme tarjoamme tilitoimiston ilmeen mukaiseksi brändätyn palkkaportaalin, jolla tilitoimiston yritysasiakkaat voivat lähettää palkkatiedot ja maksaa itse yksinkertaisia palkkoja. Palkkaportaali voidaan tuoda tilitoimiston verkkosivulle ja asiakkaiden on sitä helppo käyttää.

Jukka Kiiskinen kuva

Jukka Kiiskinen / toimitusjohtaja

Puh. 050 571 7557 / jukka.kiiskinen (at) palkkaus.fi
Lue lisää

Palkkaus.fi: Tarjoamme tilitoimistolle tehokkaan ohjelmiston ja prosessin

Kati Matinaho: Mikä minua innostaa Palkkaus.fi:ssä?