Näin maksat palkan Siirto-sovelluksella

Kotitalous voi helposti maksaa palkan sovitusta työstä Siirto-sovelluksella. Palkkaus.fi hoitaa kaikki työnantajan maksut ja ilmoitukset automaattisesti.

Lataa Nordea Siirto-sovellus. Sitä voivat käyttää Nordean, OP:n ja S-Pankin asiakkaat.

1. Käynnistä Nordea Siirto ja paina vasemmasta yläkulmasta valikko auki. Klikkaa valikosta ”Maksa palkkaa”.

Näin maksat palkan mobiilisti: vaihe 1

2. Aloita palkanmaksu painamalla ”Maksa palkkaa”. Palkanmaksun hoitaa Palkkaus.fi-palvelu.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 2

3. Valitse kenelle olet palkkaa maksamassa. Voit valita työntekijän puhelimesi kontakteista, koska voit maksaa palkan pelkän puhelinnumeron perusteella.

4. Tarkista, että työntekijän etu- ja sukunimi ovat oikein. Jos hänellä on useita puhelinnumeroita, voit valita palkanmaksussa käytettävän numeron. Jos työntekijä on jo Siirto-maksun käyttäjä, hänelle voi maksaa nettopalkan reaaliajassa.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 3

5. Valitse seuraavaksi tehty työ. Lastenhoitoa, rakennus- ja remonttityötä sekä kotisiivousta varten on valmiina palkkalaskurit. Voit maksaa palvelulla palkkaa myös mistä tahansa työstä valitsemalla viimeisen vaihtoehdon listalta. Jos tarvitset työnantajan työtapaturmavakuutuksen voit hankkia sen alaosassa näkyvän linkin kautta.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 5

6. Tässä esimerkissä maksetaan palkka lastenhoidosta. Kun valitsee työksi lastenhoito, seuraavaksi kysytään tarkemmin, minkälaisesta lastenhoidosta on kyse. Valitaan MLL:n lastenhoitajan palkan maksaminen. Merkitse tehdyt työtunnit ja paina ”Päivitä laskelma”.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 6

7. Palkkalaskurissa on valmiina MLL:n suositus lastenhoitajan palkaksi sekä sunnuntai- ja iltalisät. Voit lisätä laskelmaan esim. kulukorvauksia.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 7

8. Voit myös tarkastella työnantajan ja työntekijän laskelmia painamalla ”Katso tarkempi laskelma”. Kun palkkalaskelma on valmis, paina ”Maksa”.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 8

9. Seuraavaksi sinulta kysytään omat tietosi palkanmaksua varten. Tarkista, että nimesi on oikein ja anna sähköpostiosoitteesi. Sinulta kysytään myös henkilötunnuksesi, joka tarvitaan palkanmaksussa viranomaisilmoituksiin ja maksuihin mm. Verohallinnolle.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 9

10. Sinua pyydetään tekemään tili Palkkaus.fi-palveluun. Tämä pitää tehdä vain kerran. Tili luomisen lopuksi allekirjoitat valtakirjan pankkitunnuksillasi, jotta voimme hoitaa palkanmaksuun liittyvät velvoitteet tietoturvallisesti. Jos sinulla on jo tunnus Palkkaus.fi-palvelussa, voit kirjautua niillä palveluun.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 10

11. Seuraavaksi aloitetaan maksaminen. Näet kokonaissumman, joka sisältää kaikki työnantajan sivukulut. Paina ”Maksa”.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 11

12. Lopuksi tehdään Siirto-maksu. Saat maksupyynnön puhelimeesi, avaa se Siirto-sovellukseen. Maksa palkka sivukuluineen pyyhkäisemällä summa maksuun.

Näin maksat palkan mobiilissa: vaihe 12

Maksun jälkeen palaat takaisin Siirto-sovelluksen aloitusnäytölle. Näet juuri tekemäsi palkanmaksun listalla ylimpänä. Voit klikata maksua ja näet kuitin maksusta. Jos tarvitset myöhemmin viranomaisille lähetettyjä ilmoituksia tai muita palkanmaksun tarkempia tietoja, kirjaudu tunnuksillasi Palkkaus.fi-palveluun.

Maksun jälkeen Palkkaus.fi tilittää nettopalkan työntekijälle ja hoitaa kaikki palkasta vaadittavat tilitykset sekä ilmoitukset viranomaisille automaattisesti. Työntekijältä kysytään mahdolliset puuttuvat henkilötiedot ja hän voi myös muuttaa verokorttiaan.

Työntekijä saa palkkalaskelman Palkkaus.fi-palvelusta rekisteröitymisen jälkeen. Voit myös itse tulostaa palkkalaskelman työntekijälle kirjautumalla Palkkaus.fi-palveluun.

maksat vain käytön mukaan

Maksat vain käytön mukaan

Palvelumaksu on 1% maksetusta bruttopalkasta. Vähintään 4 € ja enintään 10 € per maksettu palkka. Ei kiinteitä kuukausimaksuja, eikä sitoutumispakkoa.

Luo tunnus

Palkkaus ABC

Lue lisää palkanmaksuun ja työsuhteeseen liittyvistä asioista: ohjeita ja vinkkejä työntekijälle.

Lue lisää