Palkkaus.fi -palvelun käyttö toisen puolesta

Jossain tilanteissa voi tulla tarve käyttää palvelua jonkun toisen puolesta. Esimerkiksi vanha sukulainen voi tarvita apua tai joskus voi joutua hoitamaan jotain kuolinpesän asioita. Palkkaus.fi -palvelun käyttäminen toisen ihmisen puolesta on mahdollista, kunhan seuraa näitä ohjeita.

Jossain tilanteissa voi tulla tarve käyttää palvelua toisen puolesta. Esimerkiksi vanha sukulainen voi haluta palkata apua tai voit joutua hoitamaan kuolinpesän asioita. Palkkaus.fi-palvelun käyttäminen toisen ihmisen puolesta on mahdollista, kun seuraa näitä ohjeita.

Tarvitsemme valtakirjan valtuuttajalta, joka siis on työnantaja ja palkanmaksaja. Valtuuttaja antaa valtuutuksen valtuutetulle, jolloin molemmat voivat hoitaa valtuuttajan palkanmaksuun liittyviä asioita palvelussa.

On kaksi tapaa valtuuttaa toinen hoitamaan palkanmaksua puolestaan:

1. Valtuuttajalla on verkkopankkitunnukset

Tehkää uusi käyttäjätili palveluun työnantajalle ja hän allekirjoittaa palvelun valtakirjan itse verkkopankkitunnuksillaan.

Tämän jälkeen tarvitaan työnantajalta valtakirja, jolla hän valtuuttaa myös toisen henkilön hoitamaan palkanmaksuja palvelussa.

Valtakirja on laadittava kirjallisesti ja allekirjoitettava käsin, mutta sen muoto on muuten vapaa. Internetistä löytyy paljon pohjia erilaisten valtakirjojen laatimiseksi. Valtakirjaan voit tarvita kahden todistajan allekirjoitukset. Valokuva tai skannaus esimerkiksi ajokortista taas todistaa, että olet tosiaan valtakirjassa ilmoitettu asioita hoitava henkilö.

Lähetä tämän jälkeen meille postilla tai skannattuna sähköpostilla valtakirja, jolla sinut valtuutetaan hoitamaan tämän toisen henkilön puolesta palkanmaksun asioita palvelussa. Valtakirja löytyy paperiversiona täältä.

2. Valtuuttajalla ei ole verkkopankkitunnuksia

Tehkää uusi tili palveluun, mutta edustettavan henkilön sijaan valtakirjan allekirjoittaa se henkilö, joka tulee palkanmaksuja toisen puolesta hoitamaan.

Lähetä tämän jälkeen meille postilla tai skannattuna sähköpostissa valtakirja, jolla valtuutetaan palvelussa valtakirjan verkkopankkitunnuksillaan tehnyt hoitamaan toisen henkilön puolesta palkanmaksun asioita palvelussa. Valtakirja löytyy paperiversiona täältä.

Jotta Palkkaus.fi voi hoitaa palkanmaksun ja ilmoitukset, on sinun ensin todistettava, että sinulla on valtuus hoitaa asioita toisen ihmisen puolesta. Tätä varten sinun on toimitettava valtakirja ja kopio henkilöllisyystodistuksesta Palkkaus.fi:lle.

Valtakirja on laadittava kirjallisesti ja allekirjoitettava käsin, mutta sen muoto on muuten vapaa. Internetistä löytyy paljon pohjia erilaisten valtakirjojen laatimiseksi. Valtakirjaan voit tarvita kahden todistajan allekirjoitukset. Valokuva tai skannaus esimerkiksi ajokortista taas todistaa, että olet tosiaan valtakirjassa ilmoitettu asioita hoitava henkilö. Tämän jälkeen allekirjoitat palvelun valtakirjan omalla nimelläsi. Se löytyy tämän linkin kautta.

Nopeinta ja varminta on lähettää valtakirjasi, palvelun valtakirja ja kopio henkilöllisyystodistuksesta sähköpostin liitetiedostoina suoraan osoitteeseen: aspa(@-merkki)palkkaus.fi.

Postitse toimittaessa osoite on: Suomen Palkanlaskenta Oy Kirkkokatu 1 00170 Helsinki

3. Käytä Palkkaus.fi -palvelua normaalisti

Tämän jälkeen voit tehdä työsopimuksia ja maksaa palkkoja toisen henkilön tai perikunnan nimissä normaalisti Palkkaus.fin kautta.

Kuolinpesän palkanmaksu

Kuolinpesä ei voi asioida sähköisesti, koska sillä ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Kuolinpesän tapauksessa tarvitsemme perunkirjasta otteen, josta käy selville kuolinpesän osakkaat. Osakkailta tarvitaan valtakirja palkanmaksujen hoitamista varten. Henkilöltä, joka on valtuutetaan hoitamaan kuolinpesän asioita, tarvitaan lisäksi kopio henkilöllisyystodistuksesta.

Kannattaa aina olla ensin yhteydessä asiakaspalveluumme, jos olet tekemässä palkanmaksua kuolinpesän puolesta. Voit soittaa asiakaspalveluumme tai lähettää sähköpostia. Yhteystiedot löytyvät sivun alalaidan palkista.


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!