Tilitoimisto ja yrittäjän palvelu

Käyttöohje tilitoimiston asiakkaalle: Palkkaus.fi:n käyttöönotto.

PALKKAUS.FI:

TILITOIMISTON ASIAKAS

Tilitoimistosi on kutsunut sinut käyttämään Palkkaus.fi-palkanmaksupalvelua. Tässä kerrotaan, miten otat palvelun käyttöön ja miten maksat palkkoja. Kirjanpitäjäsi saa automaattisesti raportit palkanmaksuista kirjanpitoa varten.

Käyttöönotto

Tilitoimistosi on tehnyt yrityksellesi käyttäjätilin Palkkaus.fi-palveluun. Sinulle on tullut sähköpostiviesti, jossa pyydetään allekirjoittamaan valtakirja verkkopankkitunnuksillasi.

Valtakirja

Valtakirjan allekirjoittaminen

Allekirjoita valtakirja omilla verkkopankkitunnuksillasi, jotta palvelu voi hoitaa palkanmaksuun liittyviä asioita yrityksesi puolesta. Sinulla pitää olla yrityksen nimenkirjoitusoikeus.

Tämän jälkeen sinut ohjataan tekemään käyttäjätunnus yrityksen edustajana. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite.

Uuden tunnuksen tekeminen

Käyttäjätunnuksella pääset jatkossa kirjautumaan palveluun osoitteessa www.palkkaus.fi.

Ensimmäinen palkanmaksu

Aloita ensimmäinen palkanmaksu, lisäämällä työntekijä. Sen jälkeen voi maksaa hänelle palkkaa.

  1. Lisää työntekijä ja hänen tietonsa (mm. verokortti)
  2. Laske palkka palkkalaskurilla ja maksa verkkopankkimaksulla

1. Lisää työntekijä

Lisää uusi työntekijä painamalla työpöydältä “Lisää uusi työntekijä”. Sinulta pyydetään uuden työntekijän tiedot neljässä vaiheessa.

Työntekijä, tiedot

Kirjoita ensimmäiseksi työntekijän henkilötiedot. Muista henkilötunnus, sähköpostiosoite ja pankkitilin tilinumero. Paina sitten "Seuraava".

Työntekijä, työsuhde

Täytä seuraavaksi työsuhteen tiedot. Onko kyseessä yrittäjä, työntekijä vai maksetaanko palkkioita. Muista tarkistaa, että eläketurvan peruste on oikein (TyEL/YEL/MYEL). Voit antaa työntekijän palkkalaskelmalla näkyvän työnimikkeen. Valitse myös työtapaturmavakuutuksen ammattiluokka hakukentästä. Voit myös merkitä työsuhteen keston ja onko kyseessä määräaikainen työsuhde. Paina sitten "Seuraava".

Työntekijä, palkanmaksun oletukset

Kolmannessa vaiheessa kysytään palkanmaksun oletusrivejä. Tähän voi laittaa työntekijälle oletusrivit, jotka tulevat aina automaattisesti palkkalaskelmaan, kun hänelle lähdetään palkkaa laskemaan. Esimerkiksi kuukausipalkan tai puhelinedun voi laittaa valmiiksi. Paina sitten taas "Seuraava".

Työntekijä, verokortti

Viimeiseksi kysytään työntekijän verokortin tiedot. Valitse oikea verokortin tyyppi ja lisää sen mukaiset tiedot (alla esimerkissä B-kortti). Verokorteissa käytetään termiä “Laskennallinen tuloraja ATK-järjestelmää varten”. Se tarkoittaa sitä tulorajaa, joka on vielä laskennallisesti jäljellä loppuvuodeksi.

Verokortin lisäämisestä on erillinen ohje täällä.

HUOM: Jos verokortissa on vain yksi tuloraja, kyseessä on B-verokortti. A-verokortissa on listattuna useiden palkkakausien tulorajoja.

Kannattaa ladata verokortti tiedostona, jolloin se tallentuu työntekijän tietoihin. Tämän jälkeen olet valmis maksamaan palkkaa!

2. Maksa palkka

Aloita palkanmaksu valitsemalla työntekijä työpöydältä.

Palkanmaksuun löydät ohjeen tämän linkin kautta.

Kun olet maksanut palkan, palaat takaisin palvelun työpöydälle.

Raportit-valikko

Palvelussa tehdyistä palkoista muodostuu automaattisesti kuukausittain raportti kirjanpitoa varten. Kun tilitoimistosi on kutsunut sinut käyttämään palvelua, he saavat kirjanpitoraportit automaattisesti palvelusta.

Kirjanpidon raportit löytyvät palvelun valikosta kohdasta “Raportit”.

Kirjanpitoraportit

Kuukausittain muodostuu sekä kirjanpitoraportti että kaikkien työntekijöiden palkat listaava palkanmaksujen erittely. Tässä esimerkki palkanmaksujen esittelystä.

Kirjanpidon raportti

Kuluvan kuukauden raportti näkyy luonnoksena ja sen voi avata esikatseluun. Aikaisemmat kuukaudet ovat valmiita ja ne voi avata PDF:nä. Vuosiraportit näkyvät kuluvan vuoden kuukausiraporttien alla. Myös aiemmat vuodet näkyvät listalla.

Työntekijöiden vuosiyhteenvedot löytyvät myös raporteista.

Työntekijät-valikko

Yrityksen työntekijöihin liittyvät asiat löytyvät valikosta Työntekijät-sivulta. Voit katsoa työntekijöiden tietoja ja muokata palkanmaksuun liittyviä tietoja.

Verokorttitiedot näkyvät, kun klikkaa valikosta Verokortit ja valitsee haluamansa työntekijän. Palvelu näyttää vuoden aikana jo maksettujen palkkojen määrän. Kun lisäät uuden työntekijän kesken vuotta, voit joutua syöttämään vuoden aikana jo maksamasi palkat.

HUOM: Jos verokortissa on vain yksi tuloraja, kyseessä on B-verokortti. A-verokortissa on listattuna useita palkkakausien tulorajoja.

Verokortti

Työntekijän yhteystietoja voi muokata kohdasta valitsemalla valikosta Työntekijät → Kaikki työntekijät ja valitsemalla työntekijän kohdalta “Muokkaa”. Muista laittaa työntekijän sähköpostiosoite tietoihin, jotta tieto palkkalaskelmasta lähtee palvelusta automaattisesti työntekijälle.

Kun työntekijälle maksetaan palkka, hänelle lähtee sähköpostilla tieto palkanmaksusta. Jos työntekijä tekee itselleen käyttäjätilin Palkkaus.fi:hin ja tunnistautuu pankkitunnuksillaan palveluun, yritys ei voi enää muuttaa hänen tietojaan. Työntekijä hallitsee tällöin itse tietojaan ja hänen pitää itse tehdä mahdolliset muutokset yhteystietoihinsa.

Asetukset-valikko

Asetuksista hallitaan palkanmaksun asetuksia ja palveluun liittyviä asetuksia. Kun tilitoimistosi on kutsunut sinut käyttämään palvelua, asetukset on jo laitettu valmiiksi kuntoon.

Palkanmaksun asetuksista löydät eläkevakuutuksen ja työtapaturmavakuutuksen tiedot. Jos tarvitset TyEL- tai YEL-vakuutusta saat sen suoraan täältä. Myös työtapaturmavakuutuksen voi ottaa yritykselle suoraan palvelun asetuksista ja sen on heti voimassa. Eläkevakuutukset ovat Varmalta ja työtapaturmavakuutus Ifiltä.

Myös tilitoimistosi yhteystiedot löytyvät palkanmaksun asetuksista. Niiden mukaisesti palvelu lähettää automaattisesti tiedon palkanmaksuista kirjanpitäjälle. Emme luovuta yrityksen palkanmaksutietoja muille kuin täällä merkitylle tilitoimistolle tai kirjanpitäjälle.

Kumppanipalvelut-valikko

Täällä voit hallita yrityksesi palkanlaskentapalvelun integraatioita eri Palkkaus.fi:tä käyttäviin verkkopalveluihin. Asiakaspalvelumme tai kirjanpitäjäsi voi pyytää muuttamaan näitä asetuksia. Älä muuta näitä asetuksia, jos et ole varma, että se todella on tarpeellista!

Ohjeet ja palaute

Täällä voit jättää palautetta tai kysymyksiä asiakaspalveluumme.


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen




Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

020 798 0230
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!