Palkkapäivä ja nettopalkan tilitys

Palkkapäivä ja nettopalkan tilitysaikautaulu Palkkaus.fi-palvelussa.

Kun lasket palkan työntekijälle, voit halutessasi määrittää päivän, jolloin nettopalkka on työntekijän pankkitilillä. Oletuksena käytetään mahdollisimman nopeaa tilitysaikataulua.

Palkkapäivä

Palkkaus.fi-palvelussa palkkapäivä on palkkalaskelmakohtainen. Kun työnantaja tekee palkkalaskelman, voi hän määrittää halutun palkkapäivän ennen laskelman maksuun laittamista. Kun palkkalaskelma on valmis, painetaan "Maksa"-nappia palkkalaskurissa.

Palkkalaskuri, maksa-nappi

Tähän jälkeen avautuu palkkalaskelman yhteenveto. Sen alla näkyy oletuksena aikaisin mahdollinen palkkapäivä, jos työnantaja maksaa palkan heti. Maksun voi tehdä verkkopankkimaksuna suoraan palvelussa tai viitemaksuna.

Yhteenveto palkkalaskelmasta, palkkapäivä

Tilityksen aikataulu

Mahdollisimman pian

Riippuen työnantajan ja työntekijän tilipankeista sekä käytetystä maksutavasta tilitys kestää 1-3 pankkipäivää. Tämä johtuu siitä, että maksu tulee ensin Palkkaus.fi:n asiakasvaraintilille, josta nettopalkka tilitetään työntekijälle. Pankkien välillä raha ei liiku reaaliajassa, vaan pankkien välillä on erilaisia viiveitä.

Kun tilitys lähtee Palkkaus.fi:n asiakasvaraintililtä työntekijän tilille, muodostetaan lopullinen palkkalaskelma ja todellinen palkkapäivä merkitään laskelmaan.

Työnantajan asettama pvm

Työnantaja voi halutessaan määrittää myöhäisemmän palkkapäivän.

Palvelussa voidaan valita kuluvan kuukauden tai kahden seuraavan kuukauden jokin päivä. Päivämäärän voi asettaa aikaisintaan 3 pankkipäivän päähän.

Maksutavoista

Jos maksaa pankkipäivänä ennen klo 16 maksun palvelussa, niin tyypillisesti palkkapäivä on isojen pankkien tilien välillä maksettaessa jo seuraavana pankkipäivänä. Jos maksaa klo 16 jälkeen, niin tilityksen aikatauluun tulee yksi pankkipäivä lisää.

Viitesiirron aikataulu

HUOM! Jos käyttää viitesiirtoa, on tärkeää maksaa se välittömästi. Muuten nettopalkan tilitys voi viivästyä palvelussa arvioidusta palkkapäivästä, koska tilitys ei tule Palkkaus.fi:lle mahdollisimman nopeasti.

Esimerkkejä

Työnantaja maksaa normaalin viisipäiväisen viikon maanantaina palkan Paytrail-maksulla ennen klo 16.

  • Arvioitu palkkapäivä palkkaa maksettaessa on tiistai. Nettopalkka tilillä viimeistään illalla.
  • Viitesiirrossa eräpäivä on kuluva päivä.

Usein nettopalkka on työntekijän tilillä jo tiistaina tai viimeistään keskiviikkona. Tämä siksi, että päivällä normaaliviikolla tehty maksu tulee Palkkaus.fi:hin seuraavana aamuna ja se tilitetään eteenpäin samana päivänä. Tätä nopeaa tilitystä emme kuitenkaan voi jokaisessa mahdollisessa tapauksessa taata, koska laskelmassa voi olla tilityksen estäviä virheitä (esim. työntekijän tilinumero väärin tms.).

Työnantaja valitsee palkkapäivän seuraavan kuukauden 6. päivälle.

  • Palkkapäivä on valittu päivämäärä.
  • Viitesiirrossa eräpäivä on 3. päivä, mutta maksun voi halutessaan tehdä jo aiemminkin.

Viitesiirron aikataulu

Jos viitesiirron maksua ei tee heti sen jälkeen, kun on tehnyt palkanmaksun palvelussa, nettopalkan tilitys voi tietyissä tilanteissa viivästyä.

Esimerkki: Työnantaja asettaa maanantaina ennen klo 16 palkkapäiväksi torstain. Hän kuitenkin maksaa maksun vasta keskiviikkona. Tällöin nettopalkan tilitys ei voi alkaa keskiviikkona, vaan nettopalkan tilitys myöhästyy.

Miten Palkkaus.fi toimii?

Palkkaus.fi:ssä tehdyt maksut tehdään palvelun asiakasvaraintilin kautta. Nettopalkka tilitetään työntekijälle ja sivukulut (jos näin on asetuksista valittu) vastaaville tahoille.

Maksun saapumisessa asiakasvaraintilille ja eteenpäin tilittämisessä on maksujärjestelmistä (pankkien ja Palkkaus.fi:n välinen rahaliikenne) johtuvia viiveitä.

Palkkaus.fi:n asiakasvaraintilit ovat Nordeassa. Nettopalkkaa ei voida tilittää reaaliajassa saman tien työntekijän tilille, koska rahan pitää ehtiä siirtyä eri pankkien välillä. Kaikkien mahdollisten pankkien kesken ei ole olemassa reaaliaikaista tapaa tilityksille.

Näin helposti maksat palkan uudelle työntekijälle (video)

Lisää aiheesta

Työnantajan sivukulut, mitä ne sisältävät?

Työnantajan velvollisuudet

Näin maksat palkkaennakon (ohje)

Kokeile palkkalaskuria: arvioi sivukuluja ja kustannuksia

Näin Palkkaus.fi-palvelu toimii

Palkkaus ABC: ohjeita ja vinkkejä työsuhde- ja palkka-asioista


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!