Palkkalaskelman lähettäminen työnantajalle

Miten lähetän palkkalaskelman työnantajalle? Mitä työnantajan pitää tehdä? Lue ohje täältä! palkkaus

Voit tehdä palkkalaskelman valmiiksi työnantajalle, kun sovittu työ on tehty. Työnantaja saa tarkan palkkalaskelman Palkkaus.fi:n kautta ja työstäsi on helppo maksaa palkka. Voit myös lisätä kulukorvaukset mukaan laskelmaan, jolloin nekin hoituvat helposti samalla.

Työnantaja maksaa palkan ja siihen liittyvät sivukulut yhdellä verkkopankkimaksulla. Palkkaus.fi hoitaa tilitykset palkanmaksuun liittyvät viranomaisilmoitukset automaattisesti ja työntekijälle tilitetään nettopalkka.

Huomaa, että palkkalaskelman voi lähettää kotitaloustyönantajalle. Jos haluat lähettää palkkalaskelman yritykselle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Työstä sopiminen

Työstä kannattaa aina sopia etukäteen kirjallisesti. Näin ei tule kummallekaan osapuolelle epäselvyyksiä sovitusta hommasta. Yksinkertaisimmillaan työsopimus ei ole monimutkainen asia. Esimerkki työsopimuspohjasta löytyy tämän linkin kautta.

Työstä maksetaan palkka

Muista kertoa työnantajalle, että kun sovitte työstä ja hän maksaa palkan Palkkaus.fi-palvelulla, kyseessä on normaali työsuhde. Kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet tulevat Palkkaus.fi:n kautta hoidetuiksi: TyEL, työttömyysvakuutusmaksu, ennakonpidätykset ja sosiaaliturvamaksu. Työntekijänä saat palkkalaskelman automaattisesti palvelusta. Myös kaikki työnantajan ilmoitukset ja tilitykset viranomaisille hoituvat automaattisesti.

Palkkalaskelman lähettäminen

Kun työ on tehty, niin voi lähettää laskelman työnantajalle:

  1. Mene Palkkaus.fi-sivulle ja kirjaudu palveluun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätiliä palvelussa, niin tee uusi tili työntekijänä.
  2. Palvelun työpöydältä voit muuttaa omat tietosi, lisätä verokortin tiedon jne.
  3. Jos et ole tunnistautunut palvelun tee se työpöydältä valitsemalla "Omat tiedot" ja valtakirja.
  4. Aloita uuden palkkalaskelman tekeminen valitsemalla "Uusi palkkalaskelma"
  5. Lisää palkkalaskelman neljään vaiheeseen haluamasi tiedot (työn tiedot, palkka, lisät).
  6. Jos työ on kotitalousvähennykseen kelpaavaa (esim. remontointi), voit merkitä sen valmiiksi laskelmaan, jolloin työnantaja pääse helpommalla. Se löytyy palkkalaskurin neljännestä kohdasta.
  7. Lähetä laskelma työnantajalle hänen sähköpostiosoitteellaan. Voit lisätä palkkalaskelman mukaan viestin työnantajalle.

Tämän jälkeen työnantaja saa sähköpostiinsa viestin, jossa on linkki tekemääsi palkkalaskelmaan.

Mitä työnantajan pitää tehdä?

Palkkalaskelman maksaminen edellyttää työnantajalta käyttäjätilin tekemistä Palkkaus.fi:hin ja hänen pitää tunnistautua allekirjoittamalla valtakirja pankkitunnuksillaan.

  1. Kun työnantajasi saa viestin palkkalaskelmasta, hänen pitää klikata viestissä olevaa linkkiä, joka vie kirjautumaan Palkkaus.fi:hin. Jos hänellä ei ole vielä tiliä palvelussa, hän tekee ensin tilin palveluun.

  2. Tämän jälkeen työnantajaa pyydetään ottamaan lähettämäsi palkkalaskelma maksettavaksi ja hän pääsee tarkastelemaan laskelmaa ja sen yksityiskohtia. Palkkalaskelma aukeaa palkkalaskurissa (samanlaisena kuin työntekijälläkin laskelmaa tehtäessä).

Kuvakaappaus laskelman hyväksymisestä

  1. Työnantaja maksaa palkan verkkopankkimaksuna omilla pankkitunnuksillaan.

Palkkaus.fi:lle maksetaan yksi verkkopankkimaksu, joka sisältää palkan ja kaikki sivukulut. Palvelu tilittää nettopalkan työntekijälle ja palkansivukulut viranomaisille. Myös kaikki ilmoitukset viranomaisille ja eläkeyhtiöön hoituvat automaattisesti.

Maksetut palkkalaskelmat ja luonnokset löytyvät aina myös valitsemalta työpöydältä "Näytä kaikki laskelmat".

Tapaturmavakuutus

Kannattaa kertoa työnantajalle, että jos hän palkkaa vuodessa työntekijöitä yhteensä yli 1200 eurolla, niin hänellä on lain mukaan oltava työtapaturmavakuutus. Vakuutus pitää olla voimassa ennen työn aloittamista.

Jos työnantaja ei tiedä, paljonko tulee palkkoja vuodessa maksamaan, niin vakuutuksen voi ottaa myös myöhemmin, kun 1200 euron raja alkaa lähestyä. Vakutuuksen voi hankkia helposti Palkkaus.fi:n kautta, jos hän sitä tarvitsee.


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!