Näin teet hyvän osaajaprofiilin

Voit tehdä Palkkaus.fihin itsellesi profiilin, jota käyttää käyntikorttina etsiessäsi työtä. Hyvä osaajaprofiili esittelee sinut ammattitaitoisena työntekijänä ja voit käyttää sitä kertoaksesi tarkemmin osaamisestasi ja taidoistasi työnantajille. Lue täältä ohjeet, miten antaa hyvä ensivaikutelma Palkkaus.fissä osaajaprofiilin avulla!

Palkkaus.fi osaajaprofiilin tekemiseksi kannattaa nähdä hiukan vaivaa, koska se on käyntikorttisi uusille työnantajille. Hyvä osaajaprofiili esittelee sinut ammattitaitoisena työntekijänä ja luotettavana ihmisenä, ja sen avulla voit kertoa tarkemmin omasta osaamisestasi ja työkokemuksestasi työnantajille.

Ensivaikutelma – kuvien ja otsikon valinta

Ensivaikutelma on tärkeä myös Internetissä. Siksi profiilin otsikko ja kuvat kannattaa valita huolella. Otsikon profiilille voi asettaa valikosta Profiili-kohdan alta kohdassa Lyhyt kuvaus sinusta työntekijänä. Kuvauksen kannattaa olla jotain iskevää, josta työnantaja heti tunnistaa, millainen osaaja on kyseessä.

Kuvallinen profiili saa aina paremmin huomiota kuin ilman kuvaa oleva, joten kuva kannattaa ehdottomasti laittaa mukaan. Kuva antaa profiilillesi kasvot, joten muuten hauskat tai sinua hienosti ihmisenä kuvaavat kuvat laiturista tai nukkuvasta koirasta kannattaa jättää muun sosiaalisen median puolelle.

Alt-teksti

Turvallisin valinta on hyvätasoinen ja iloinen kasvokuva, josta sinut voi tunnistaa. Kännykkäkameralla saa aivan riittävän hyvän kuvan. Katso suoraan kameraan ja pyydä mieluummin joku muu ottamaan kuva, jotta kuvasta varmasti tulee tarkka. Pienessä kuvassa kauniskin maisema menee nopeasti sutuksi ja vie huomion pois sinusta, joten taustan kannattaa olla mahdollisimman neutraali, esim. valkoinen tai muuten hennon värinen seinä. Pyri jättämään kuvasta kaikki ylimääräinen pois.

Profiiliin voi valita myös taustakuvan Facebookin cover photon tapaan. Tähän kohtaan se laiturin rakentamiskuva tai muu ammattiisi ja osaamiseesi liittyvä kuva sopii mainiosti!

Osaamisesi esittely

Työ-otsikon alta voit valita listasta töitä, joita osaat tehdä. Listasta valitut työt löytyvät helpoiten sivulta, joten kannattaa valita listalta kaikki itsellesi sopivat työt. Kannattaa valita ensimmäiseksi se työ, jota pääasiallisesti teet ja joka kuvaa parhaiten ammattiosaamistasi.

Lisää osaamisestasi kannattaa kertoa Profiilisivun teksti-osiossa. Aina kannattaa mainita muodollinen koulutus (tutkinnot, koulutukset, kurssit jne.) siltä alalta, jolla olet tarjoamassa töitä. Käytännön osaaminen ja kokemus on vähintään yhtä tärkeää. Kerro siis tekstissä vapaamuotoisesti, mitä olet aiemmin tehnyt, millaisia tuloksia saavuttanut ja millaista palautetta olet saanut.

Profiilin esittelyn ei kannata olla liian pitkä. Internetissä harva jaksaa lukea kovin monen ruudun mittaisia sepustuksia. Tämän vuoksi ei kannata ehkä listata jokaista kesätyöpaikkaa tarkkoine päivämäärineen, vaan keskittyä enemmän suuriin linjoihin ja tiivistää profiilin tekstiosio maksimissaan 3-4 kappaleeseen.

Itsesi esittely

Työnantaja palkkaa aina ihmisen, joten profiilin ei kannata olla vain listaus suoritettuja tutkintoja tai selvitys urasi eri vaiheista. Tuo itseäsi reippaasti esiin myös ihmisenä. Huumoria ei kannata pelätä, kunhan meininki pysyy vain yleisesti hyvän maun rajoissa ja kuvastaa omaa persoonaasi. Toisille sopii räväkämpi tyyli kuin toisille. Hyväntuulinen ja asiallinen teksti on aina varmin valinta!

Viimeistely

Lopuksi tarkista ainakin seuraavat asiat:

  • Varmista, että yhteystietosi ovat oikein: puhelin ja sähköposti ovat tärkeitä
  • Profiili on oikoluettu huolella ja kirjoitusvirheet on korjattu
  • Jos sinulla on esimerkiksi CV tai portfolio jaossa Internetissä muualla, muista linkittää se profiiliisi! Linkit voi säästää vaikka profiilitekstin loppuun omaan osioonsa.
  • Jos olet Rakennusliiton jäsen, niin muista lisätä jäsennumerosi! Näin osaajaprofiilisi näkyy myös Rakennusliiton Duunimylly-palvelussa.
  • Voit mainostaa Palkkaus.fi-profiiliasi omalla seinälläsi Facebookissa tai muualla Internetissä!

Katso, miten voit lähettää palkkalaskelman työnantajalle

Lue, mitä jokaisen työntekijän tulee tietää palkanmaksusta


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!