OmaVero (Verotili)

Verohallinnon OmaVero-palvelu (verotili), jonka kautta hoidetaan monia verotukseen ja työnantajasuorituksiin liittyviä maksuja. Mikä se on ja miten se toimii? palkkaus yrittäminen verotili omavero verohallinto

Verohallinnolle ilmoitetaan itse erilaisia veroja ja työnantajasuorituksia. Työnantajasuoritukset tehdään aina kuukausittain tulorekisteriin. Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkityt yritykset tekevät ALV-suoritukset kuukausittain, neljännesvuosittain tai kalenterivuosittain.

Verohallinnon OmaVero-palvelun kautta ilmoitetaan ja maksetaan "oma-aloitteiset verot". OmaVero sisältää periaatteessa aikaisemman verotilin, mutta palvelu on laajempi ja se on nimettu uudelleen.

Verohallinto ylläpitää asiakaskohtaista tiliä, jolle merkitään kaikki verot ja muut maksut asiakaskohtaisella verotiliviitteellä (verotilin viitenumerolla, 2017 alkaen käytössä myös OmaVero-viitenumero). Maksuja voivat olla tulorekisteriin ilmoitetut työnantajasuoritukset tai OmaVeron kautta muina oma-aloitteisina veroina ilmoitetut suoritukset.

HUOM: Kun maksat palkat Palkkaus.fi-palvelussa ilmoitukset ja maksut työnantajasuorituksista menevät automaattisesti tulorekisteriin ja Verohallinnolle, eikä sinun ole tarvetta tehdä ilmoituksia tai maksuja OmaVerossa. Jos haluat korjata Palkkaus.fi:ssä tehtyjä palkkoja, ota yhteys asiakaspalveluumme!

Miten OmaVero toimii?

Verohallinto avaa käyttäjälle tilin, kun asakas tekee ensimmäisen ilmoituksen tai maksun. Verotilille kuuluvia maksuja ovat mm. arvonlisävero (ALV), työnantajasuoritukset (kuten ennakonpidätys ja työnantajan sosiaaliturvamaksu), ennakonpidätys osakeyhtiöltä, osuuskunnalta tai muulta yhteisöltä sekä ennakonpidätys osingoista ja osuuskunnan ylijäämistä. Verohallinnon sivuilla on täydellinen lista verotilille kuuluvista tilityksistä.

OmaVeron tapahtumat voi tarkistaa OmaVero-palvelussa. Yrityksen tai yhteisön puolesta kirjautuvilla pitää olla oikeus käyttää yrityksen palvelua. Yritys voi valtuuttaa henkilöitä käyttämään palvelua. Yksityishenkilöt kirjautuvat henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla (HST-kortilla).

Kun alat käyttää palvelua, niin kannattaa käydä tallentamassa asetuksiin tilinumero, jolloin mahdolliset palautukset tulevat suoraan oikealle tilille. Kun teet ilmoituksia oma-aloitteisista veroista, niin niiden näkymisessä OmaVero-palvelussa voi olla viivettä. Tulorekisteriin tehdyt ilmoitukset näkyvät nopeasti, mutta muiden erien kanssa voi olla useammankin päivän viiveitä.


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!