Laillisen palkanmaksun edut

Palkkaa maksaessa voi joskus mietityttää, onko kaikkien sivukulujen, verojen ja työehtosopimuksien määräämien lisien maksamisessa järkeä. Palkan maksaminen laillisesti tuo kuitenkin turvaa sekä työnantajalle että työntekijälle. Samalla antaa panoksensa hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi ja noudattaa Suomen lakia.

Palkkaa maksaessa voi joskus mietityttää, onko kaikkien sivukulujen, verojen ja työehtosopimuksien määräämien lisien maksamisessa järkeä.

Palkan maksaminen laillisesti tuo kuitenkin turvaa sekä työnantajalle että työntekijälle. Samalla antaa panoksensa hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi ja noudattaa Suomen lakia.

  1. Pimeästi maksaminen on aina laitonta ja johtaa paljastuessaan ikäviin seurauksiin.

  2. Työnantajavelvollisuudet hoitamalla ja työnantajan sivukulut maksamalla voi työnantaja varmistua, että tulevaisuudessakaan ei tule ongelmia. Laillisesti teetettyihin töihin on mahdollista helposti viitata jälkikäteen, jos esimerkiksi työn jäljessä ilmenisi myöhemmin jotain reklamoitavaa. Pimeästi maksettaessa tällaista mahdollisuutta ei ole, koska mitään kuitteja tai todisteita ei tietenkään ole.


Laskuri

Kokeile ilmaista palkkalaskuria!
Arvioi sivukuluja ja palkkaa.
Palkkalaskelma helposti!

Kokeile palkkalaskuria!

  1. Laillisesti palkatessa on myös mahdollista käyttää yhteiskunnan tarjoamia tukia ja verohelpotuksia, joita laittomasti teetetyistä töistä ei tietenkään voi saada. Näistä ehkä merkittävin on verotuksen kautta tuleva kotitalousvähennys, jonka avulla laillinen palkkaaminen ei ole kalliimpaa kuin saman palkan maksaminen pimeästi. Kotitalousvähennyksestä voi lukea lisää täältä.

    • Lastenhoidon tuet ovat merkittäviä etuja, lue lisää niistä tästä linkistä.

  2. Laillisesti maksettujen palkkojen perusteella työntekijälle kertyy myös eläkettä työeläkemaksujen (TyEL-maksujen) hoitamisen ansiosta. Aikanaan työntekijä saa eläkeiässä tällöin korkeampaa eläkettä, kuin jos olisi tehnyt samat työt pimeänä.

  3. Laillisesti töitä tehdessä työntekijä saa myös hyvin kattavat tapaturmavakuutukset. Ne takaavat hyvän turvan, jos työn aikana sattuisi tapahtumaan joku haaveri. Samoin jos työntekijälle kehittyy joku ammattitauti, takaa asiallisesti hoidettu työtapaturmavakuutus parhaan korvauksen. Tapaturmavakuutus mahdollistaa myös yksityisen terveydenhuollon palveluiden käyttämisen tapaturman hoidossa. Työtapaturmavakuutuksiin sisältyy myös henkivakuutus kaikkein pahimman mahdollisuuden varalle, jolloin myös laillisesti palkatun työntekijän omaisten turva on kunnosssa. Lisäksi tapaturmavakuutuksen laiminlyöminen voi olla työnantajalle äärimmäisen kallista, jos työtapaturma sattuisi tapahtumaan.

  4. Työntekijälle kertyy laillisesti tehdyistä töistä lisäksi työttömyysturvaa. Aina on mahdollista, että työntekijä joutuu jossain vaiheessa työttömäksi. Tällöin hänen taloutensa on paremmalla perustalla, jos työt on tehty aina laillisesti ja palkoista on maksettu sivukulut.


“Rakentaja"

Tee ilmainen osaajaprofiili. Löydä töitä ja tienaa enemmän!

Tee ilmainen osaajaprofiili

  1. Työtodistuksen voi saada, kun työsuhde on hoidettu laillisesti. Laillisesti tehtyjä töitä voi käyttää esimerkkeinä seuraavia tehtäviä neuvotellessaan, eikä aikaisemmistä töistä voi tulla ikäviä yllätyksiä viranomaisten puolesta.

98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi-palvelua

"Nyt maksan palkat helposti ja kirjanpitäjä saa tarvisemansa raportit.”
Yrittäjä Janne Siik, Maex Oy

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Espoo

Rekisteröidy ilmaiseksi


Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

020 798 0230
(ark. 9-16)
aspa@palkkaus.fi


Ilmainen palkkalaskuri

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki yrityksen palkanmaksuun liittyvä yhdellä verkkopankkimaksulla!

Aloita heti!

98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi - palvelua


Kerro meistä kaverillesi