Kotitalous: palkan maksaminen palkkalaskurilla

Näin maksat palkan kotitaloutena palkkalaskurilla helposti! Vain yksi verkkopankkimaksu! palkkaus palkka

Tässä kerrotaan, miten kotitalouden käyttäjätili Palkkaus.fi-palveluun tehdään ja miten kotitalous maksaa palkan palvelussa.

Tilin tekeminen palveluun

Uuden käyttäjätilin voi tehdä menemällä osoitteeseen www.palkkaus.fi.

Voit luoda yksityishenkilönä kotitalouskäyttäjän tunnuksen joko sähköpostiosoiteellasi tai Google-tunnuksellasi. Seuraavaksi sinut ohjataan käyttöönottoon, jossa valitset käyttäjätyypiksi kotitalouden ja annat henkilötietosi ja viranomaisten edellyttämät kysymykset.

Lopuksi allekirjoitat palvelun valtakirjan sähköisesti omilla pankkitunnuksillasi (allekirjoitus tehdään VismaSign-palvelulla). Näin Palkkaus.fi voi hoitaa puolestasi palkanmaksuun liittyvät asiat ja tehdä palkanmaksuun liittyvät tilitykset eri tahoille. Samalla myös tunnistamme sinut viranomaisten edellyttävällä tavalla luotettavasti.

Tämän jälkeen olet valmista maksamaan palkkoja!

1. Työpöytä

Kun kirjaudut palveluun, tulet työpöydälle. Työpöydälle pääset takaisin milloin vain napsauttamalla yläpalkissa olevaa "Työpöytä" linkkiä.

Työpöytäi

A) Jos olet maksanut samalle työntekijällä palkkaa jo aiemmin:

  • Löydät hänet työntekijöiden listalta työpöydän alaosasta (vieritä sivua alas päin)
  • Paina työntekijän kohdalta "Maksa palkkaa".

B) Jos olet maksamassa palkkaa tällä työntekijälle nyt ensimmiästä kertaa:

  • Paina vihreäastä "Palkalaskelmat (2016)" -laatikosta "Tee uusi laskelma"

Tämän jälkeen aukeaa palkkalaskuri.

2. Palkkalaskuri

Palkkalaskuri

Jos olit maksamassa palkkaa työntekijälle, joka jo oli sinulla palvelussa, niin työntekijän tiedot ovat jo valmiiksi täytettyinä palkkalaskurissa. Jos maksat palkkaa uudelle työntekijälle paina "1. Aloita tästä" ja lisää uuden työntekijän tiedot painamalla "Luo uusi henkilö".

Lisää työntekijä

Tämän jälkeen klikkaa "Työn kuvaus"-ruutua ja valitse mitä työtä tehdään. Tässä esimerkissä tehdään remontointityötä, jolloin valitaan "Rakennus- ja remonttityö". Jos valitset "Muu työ", voi kirjoittaa työn kuvauksen itse. Rakennustyön tapauksessa lisää tarkemmat tiedot, jotka vaikuttavat alan työehtosopimuksen mukaisiin lisiin. Raksan TESin mukaiset lisät tulevat automaattisesti mukaan palkkalaskelmaan.

Työn kuvaus

Raksan työ

Klikkaa seuraavaksi "Palkka"-ruutua ja valitse, onko palkka kertakorvaus, kuukausipalkkaa vai tuntipalkkaa (vai jotain muuta). Kirjoita tämän jälkeen palkan suuruus (tässä esimerkissä on tehty tuntipalkkaa). Paina "Lisää".

Palkka

Voit seuraavaksi lisätä vähennyksiä ja kuluja palkkalaskelmaan "Vähennykset, kulut jne."-ruudusta. Tässä esimerkissä merkitään kotitalousvähennys mukaan, jolloin se ilmoitetaan automaattisesti Verohallinnolle vuoden lopussa. Näet vähennyksen vaikutuksen työnantajan kustannuksiin.

HUOM: Yksityisen hoidon tuki löytyy myös tästä palkkalaskurin osasta: "Muut" --> "Yksityisen hoidon tuki". Merkitse laskuriin hoitajan saama tuki. Sinun maksamasi palkka palvelussa on tällöin hoitajan kanssa sovittu palkka vähennettynä yksityisen hoidon tuella. Tuki voi joskus olla isompi, kuin sovittu palkka, jolloin merkitset palkkalaskuriin palkaksi 0 euroa. Tällöin et maksa varsinaista palkkaa, vaan palvelu hoitaa puolestasi palkanmaksuun liittyvät sivukulut.

Vähennykseti

Tämän jälkeen näet valmiin laskelman. Voit avata työntekijän palkkalaskelman tai katsoa palkkalaskelmaan työnantajan näkökulmasta.

Laskelma

Paina tämän jälkeen "Jatka maksamaan".

3. Maksa palkka

Näet yhteenvedon palkasta ja työnantajan kokonaiskustannuksen.

Yhteenveto

Mene eteenpäin painamalla "Hyväksy ja maksa".

Verkkomaksu

Viimeinen vaihe on verkkopankkimaksu. Valitse yrityksesi pankin maksupainike ja tee omilla verkkopankkitunnuksillasi maksu. Tämän jälkeen palaat takaisin Palkkaus.fi:n sivulle.

4. Me hoidamme loput

Maksun jälkeen Palkkaus.fi hoitaa nettopalkan työntekijän tilille ja hän sää sähköpostiinsa linkin palkkalaskelmaan.

Palkkaus.fi hoitaa kaikki palkkaan liittyvät tilitykset ja ilmoitukset automaattisesti:

  • Ennakonpidätys ja sotu
  • Verottajan kausi- ja vuosi-ilmoitukset
  • TyEL-maksu ja ilmoitukset (Varma, Elo, Etera)
  • TVR-maksu ja ilmoitukset
  • Tapaturmavakuutuksen ilmoitukset, jos olet ottanut vakuutuksen Palkkaus.fi:n kautta
  • Raportin kirjanpitäjälle kuukauden loputtua

Jos merkitsit kotitalousvähennyksen mukaan laskelmaan (palkkalaskurin 4. laatikko), niin sekin ilmoitetaan vuoden loputtua Verohallinnolle puolestasi.

Palkkalaskelmat ja raportit

Työpöydältä voit avata vihreästä "Palkkalaskelmat (2016)" -laatikosta "Kaikki palkkalaskelmat", jolloin näet kaikki maksamasi palkat ja keskeneräiset palkkalaskelman luonnokset. Maksetun palkkalaskelman kohdalta voit avata laskelman katsottavaksi tai avata tulosteen erilliseen ikkunaan.

Työpöydällä on myös "Arkisto", josta näet myös aikaisempien vuosien viranomaisraportit ja lomakkeet, jos niitä tarvitaan myöhemmin.


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!