Tekninen johtaja Olli Perttilä

Olli Perttilä (1973) on yksi Quartal Groupin perustajajäsenistä. Hän toimi tuotekehityksen johtajana ja hallituksen jäsenenä emoyhtiössä ja sen maayhtiöissä Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä. Tänä aikana Quartal kasvoi pienestä IT-talosta isoksi kansainväliseksi yritykseksi, jossa oli 150 työntekijää eri puolilla Eurooppaa. Quartalin onnistuneen myynnin jälkeen Olli toimi Quartalin tuotekehityksen johtajana Sveitsissä ja vastasi mm. yrityksen Aasian tärkeimmästä projektista Hong Kongissa. Näissä tehtävissään hän on vastannut hinnoittelu-, laskutus- ja raportointijärjestelmien kehittämisestä maailman suurimmille varainhoitoyrityksille (mm. UBS, Credit Suisse, Citibank, BNP Paribas).

Keväällä 2013 palasin Suomeen Hong Kongista vietettyäni yli seitsemän vuotta ulkomailla. Olin ollut rakentamassa Quartal-ryhmän ohjelmistoyrityksiä teknisenä johtajana ja tuotekehitysjohtajana ensin Saksan Würzburgissa ja sitten Zürichissä. Viimeiset puolitoista vuotta olin tehnyt suurempaa varainhoidon hinnoitteluprojektia Aasiassa. Aasia oli mielenkiintoinen ympäristö nähdä, mutta koti-Suomi alkoi taas vetää puoleensa.

Sveitsin aikainen ystäväni Jukka esitteli jossain vaiheessa keväällä Hertsikan hiihtoladuilla ideaansa siitä, miten palkkaaminen on Suomessa tehty todella byrokraattiseksi ja vaikeaksi. Ja miten sille pitäisi tehdä jotain!

Lähdin projektiin mukaan kolmesta syystä:

  1. Olin toiminut viimeiset vuodet maailman suurimpien rahoituslaitosten kanssa. Siinä on omat hyvät puolensa, mutta välillä tuntuu, että isoissa pankeissa on vähintään yhtä paljon byrokratiaa, kuin pienessä (Suomen) valtiossa. Halusin päästä takaisin Startup-maailmaan: tekemään oikeasti uusia asioita, nopeasti ja ketterästi, kuten silloin kun perustimme Quartalia 90-luvun puolivälissä.
  2. Tässä voisi oikeasti ”muuttaa maailmaa” – tehdä jotain isompaa kuin pelkkää perusbisnestä. Jos palkkaamisen saisi tehtyä helpommaksi sillä voisi olla merkitystä koko kansantalouden kannalta.
  3. Teknisessä mielessä olen kiinnostunut siitä, miten ohjelmistoprojekteissa voidaan mallintaa monimutkaisia liiketoimintalogiikoita. Ja palkkaamisessa jos jossain on monimutkaisia logiikoita … valitettavasti. Tämä on pitkän tähtäimen tavoite, johon toivon joskus tuovani ratkaisuja ohjelmistokehityksen työkaluina Palkkaus.fi-projektin ulkopuolella.

Vastuullani Suomen Palkanlaskenta Oy:ssä on lyhyesti saada ”systeemi pelittämään”. Olen aina tykännyt koodata itse ja ensimmäiset kolme Palkkaus.fi prototyyppiä olivat omaa käsialaani käytännössä alusta loppuun. Vuodenvaihteesta lähtien, kun Paasikivet ja Tekes tulivat projektiin mukaan, on isompi osa työtäni myös ulkopuolisten ja palkattujen suunnittelijoiden, ohjelmoijien jne. ohjaaminen ja paperilla suunnittelu. Saadaan oikeat alan ammattilaiset mukaan projektiin.

Uskon, että tämä tiimi rakentaa nyt todella poikkeuksellista verkkopalvelua. Meillä on hyvä mahdollisuus muuttaa sitä, miten ihmiset näkevät ja kokevat palkkaamisen: Kuka tahansa voi olla työnantaja – kuka tahansa voi olla työntekijä!

Ja sitten se virallinen osuus…

Olli Perttilä (1973) on yksi Quartal Groupin perustajajäsenistä. Hän toimi tuotekehityksen johtajana ja hallituksen jäsenenä emoyhtiössä ja sen maayhtiöissä Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä. Tänä aikana Quartal kasvoi pienestä IT-talosta isoksi kansainväliseksi yritykseksi, jossa oli 150 työntekijää eri puolilla Eurooppaa. Quartalin onnistuneen myynnin jälkeen Olli toimi Quartalin tuotekehityksen johtajana Sveitsissä ja vastasi mm. yrityksen Aasian tärkeimmästä projektista Hong Kongissa. Näissä tehtävissään hän on vastannut hinnoittelu-, laskutus- ja raportointijärjestelmien kehittämisestä maailman suurimmille varainhoitoyrityksille (mm. UBS, Credit Suisse, Citibank, BNP Paribas).Viisi viimeisintä

1.1.0001 Kuvia avajaistapahtumasta

1.1.0001 Palkkaus.fi:n osakas Aarto Hirvi

1.1.0001 Janne Isosävi

1.1.0001 Osakkaamme Eerik Paasikivi esittäytyy

1.1.0001 Tekninen johtaja Olli Perttilä