Digipalvelut auttavat yrittäjää

Digipalvelut auttavat yrittäjän arkea: palkanmaksussa, laskutuksessa jne. Lue lisää ja kokeile palveluita!

Pilvipalvelut auttavat yrittäjää arkipäivän rutiineissa

Digitaalisessa maailmassa hyviä ja edullisia työkaluja riittää. Yrittäjille on nykyään tarjolla paljon erilaisia työtä helpottavia työkaluja. Pilvipalveluiden yksi parhaimpia puolia on, että niitä voi käyttää missä vain, milloin vain, kunhan internetyhteys on olemassa.

Palkkaus.fin tarkoituksena on tehdä työntekijöiden palkkaamisesta helpompaa ja vähentää turhaa palkkaamiseen liittyvää byrokratiaa. Zervantin tarkoituksena taas on tehdä yrittäjän myytyjen palveluiden laskuttamisesta helpompaa ja nopeampaa. Kumpikin yritys on perustettu helpottamaan yrittämistä. Tarve on lähtenyt kummankin yrityksen kohdalla omista henkilökohtaisista kokemuksista, ja palvelut ovat muovautuneet niiden mukaisesti.

”Halusimme tehdä yrittämisestä oikeasti helppoa”

Zervant, perustajat

Zervantin perustajat Tuukka ja Mattias huomasivat kuusi vuotta sitten, ettei markkinoilla ollut juuri minkäänlaista laskuttamiseen ja kirjanpitoon käytettävää työkalua nimenomaan pienille yrityksille, niille jotka työllistävät alle 10 työntekijää tai parhaimmillaan vain itsensä. Tämän vuoksi he päättivät tehdä ohjelmaa, joka tekisi yrittämiseen liittyvän paperityön helpommaksi pienille yrityksille. ”Halusimme tehdä yrittämisestä oikeasti helppoa”, kertoo Zervantin toimitusjohtaja Mattias Hansson. Kaverukset halusivat tehdä tuotteen, jossa olisi mahdollisimman vähän lisäominaisuuksia. He lisäsivät ohjelmaan ainoastaan ne ominaisuudet, joita pienet yritykset oikeasti tarvitsevat kuten kirjanpito, laskutus ja tuntikirjaus (laskutusta varten).
Tulevaisuudessa Zervantilla voi lähettää verkkolaskuja myös Euroopan sisällä maasta toiseen. Zervantin tavoitteena on olla verkkolaskutuksen ykkönen Euroopassa.

Digitalisaatio vaikuttaa laskujen muotoon

Laskut ovat jo pitkään näyttäneet samanlaisilta eikä digitalisaatio oikeastaan ole vaikuttanut niiden ulkomuotoon. Ajansaatossa laskujen toimitustapa on kuitenkin muuttunut kirjekyyhkysistä ympäristöystävällisempään sähköiseen muotoon. Suomessa verkkolaskutus on ollut monella käytössä jo pitkään ja moni kunta ja isompi toimija vaativat jo saada laskunsa digitaalisessa muodossa, eivätkä näin ollen hyväksy paperisia laskuja ollenkaan.

Tulevaisuudessa lähes kaikki yritykset tulevat siirtymään verkkolaskutukseen. Tätä puoltaa myös EU:n direktiivi, jonka mukaan verkkolaskutus tulee olla käytössä kaikkialla EU-alueen julkisella sektorilla viimeistään vuonna 2018. Aluksi tämä tuo enemmän hyötyä suuryrityksille, jotka vastaanottavat ja lähettävät suuria määriä laskuja kuukaudessa. Pitkällä tähtäimellä verkkolaskutus auttaa kuitenkin myös pienempiä yrityksiä, sillä verkkolaskutus säästää aikaa ja minimoi virheitä. Laskun käsitteleminen on helpompaa, sillä lasku pysyy koko ajan digitaalisena eikä laskuja tarvitse näppäillä uudelleen toiseen järjestelmään.

Pienet yritykset tarvitsevat myös hyvän työkalun verkkolaskutukseen varsinkin siinä vaiheessa, kun isot toimijat ja julkinen sektori pakottavat heidät laskuttamaan verkkolaskuilla. Zervantilla voit muutaman klikin avulla ottaa verkkolaskutuksen käyttöön.

Zervant, kuva palvelusta

Etkö ole vielä kokeillut verkkolaskutusta?

Voit aloittaa verkkolaskujen kokeilun helposti Zervantilla. Tarjoamme 8 verkkolaskua ilmaiseksi ensimmäisen 30 päivän kokeilun aikana. Laskutusohjelman avulla helpotat yrittäjän arkeasi ja säästät aikaa.

Kokeile Zervantia heti!

Kirjoittaja on Jasmin Åbacka Zervantin markkinointi-tiimistä. Jasmin on intohimoinen markkinoija, jota motivoi yhdessä tekeminen ja tulosten näkeminen.