Työmarkkinatori-pilotti

Työmarkkinatori-pilotti on käynnissä ja @Palkkaus mukana! tyomarkkinatori palkkaus salaxy

Palkkaus.fi mukana Työmarkkinatori-pilotissa

Olimme mukana lanseeraamassa uutta Työmarkkinatori-pilottia tänään 14.3.2017 Finlandia-talossa yhdessä Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kanssa. Työvoimahallinnon uudistaminen tehokkaammaksi on yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Muutenkin digitalisointi on tärkeä teema hallitusohjelmassa.

Alt-teksti

Mene palveluun: Työmarkkinatori Beta

TEMin kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA) on rakentamassa täysin uudenlaista digitaalista rekrytointialustaa, jossa työnvälityksestä halutaan tehdä ketterää ja nopeaa. Nyt käynnistettiin pilottiprojekti, jonka tarkoitus on luoda pohja vuonna 2018 avattavaan uuteen TEMin Työmarkkinatori-palveluun. Pilotointiprojektia vetävät yhdessä ministeriön ja KEHA-keskuksen kanssa 7 yksityistä digitaalisten palveluiden tarjoajaa. Kohderyhmänä ovat 20–30-vuotiaat työnhakijat, sekä työnantajat ja korkeakoulut.

Mukana ovat Palkkaus.fi:n lisäksi Treamer, Vainu, Me2We, Tiitus, Duunitori sekä Valmennuskeskus Public.

Julkinen ja yksityinen yhdessä

Ensimmäistä kertaa tehdään ketterästi uutta digipalvelua julkisten ja yksityisten palveluntarjoajjien yhteistyötä. Pilotilla haetaa palvelua, jolla voidaan tarjota työnhakijalle, työnantajalle, opiskelijoille ja korkeakouluille joustava digitaalinen kohtaamispaikka. Haku tulee tapahtumaan ammattinimikkeiden sijaan osaamistason ja -tarpeiden perusteella. Hakukone hyödyntää sekä semanttista tieto- ja käsitemallia että tekoälyä.

Pilotointiprojektin aikana käyttäjiltä kerätään palautetta sivustosta ja sen toiminnasta, jotta pystytään ketterästi kehittämään palvelua asiakkaiden tarpeita vastaavaksi. Palautetta ja ideoita kerätään kumppaneita ja sidosryhmiltä. Tällä hetkellä hankkeella on yli 50 yhteistyökumppania, jotka osallistuvat pilottiin käyttäjinä.

Palkkaus.fi haluaa ehdottomasti olla tukemassa tällaista palvelukehitystä ja on meille myös mahdollisuus päästä tekemään yhteistyötä julkisten toimijoiden kanssa.

Ultrahack huhtikuussa

TEM järjestää myös yhdessä Ultrahackin kanssa hackathlonin huhtikuussa. Palkkaus.fi ja palkanmaksuoperaattori Salaxy tulevat olemaan mukana ja tarjoavat avoimet rajapintansa kehittäjien käyttöön. Salaxyn avulla mikä vain verkkopalvelu voi tuoda palkanmaksun osaksi omaa käyttökokemustaan.