Kotitaloudet ovat iso työllistäjä!

Palkkaus.fi:llä on jo 10 000 käyttäjää, kotitaloudet iso työllistäjä! palkkaus työelämä digitaalisaatio

Palkkaus.fi: Kotitaloudet ovat iso työllistäjä!

Palkkaus.fi avattiin elokuussa 2014 kotitalouksille. Yksityishenkilöt voivat helposti hoitaa kaiken palkkaamiseen liittyvän yhdestä paikasta ja kaikki velvoitteet, ilmoitukset ja tilitykset hoituvat automaattisesti oikein.

”Lähdimme kehittämään palvelua, kun tarvitsin itse tyttärillemme lastenhoitajaa vaimoni määräaikaisen työn ajaksi. Totesin itse, että erilaisten velvoitteiden monimutkainen viidakko ja palkanmaksun byrokratia ovat iso kynnys maksaa laillista palkkaa! Siksi moni ei sitä jaksa arjen kiireen keskellä tehdä ja paljon työtä jää tekemättä, tai siitä maksetaan pimeästi.”, kertoo Janne Isosävi, yksi Palkkaus.fi:n perustajista.

Janne Isosävi, kuva lanseerauksesta

Monet haluaisivat palkata lisäapua omakotitalon tai kesämökin hoitamiseen, lastenhoitoon tai vanhusten avuksi, mutta se koetaan liian vaikeaksi. Itse palkkaaminen on kuitenkin edullisin vaihtoehto työsuoritteen ostamiseen, koska siitä ei makseta arvonlisäveroa – ja kotitalous voi vielä hyödyntää kotitalousvähennyksen verotuksessaan.

Miljoonia maksettuja palkkoja erilaisista töistä

Palkkaus.fi-palvelulla on nyt 10 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja palvelun kautta on maksettu jo yli 8 miljoonaa euroa palkkoja. Kotitalouksissa on iso potentiaali työllistää lisää, kunhan palkkaamisen byrokratia ei ole esteenä ja lailliset velvoitteet on helppo hoitaa.

Palkkaus.fi:n käyttäjät teettävät ja tekevät hyvin monenlaista työtä rakennusalan töistä kotiarkistojen digitointiin. Rakennusalan työt ovat suurin yksittäinen ryhmä, noin 29% osuudella. Hoivatyön, kuten lastenhoidon ja vanhusten avustamisen, osuus on 24%. Noin 20% töistä on erilaisia kiinteistöjen huolto- ja siivoustöitä. Loput noin 20% prosenttia töistä jakautuvat laajalle: mm. metsänhoitoon, lemmikkieläinten hoitamiseen, valokuvaukseen, puutarha-alan töihin ja erilaisiin asiantuntijatehtäviin kuten lakimiehen töihin.

Työntekijäkäyttäjistä yli 30% on rakennusalan ammattilaisia, jotka käyttävät palvelua oman alansa sivutöiden tekemiseen. Työntekijöissä on paljon myös erilaisia hoivatyön tekijöitä ja siivousalan ammattilaisia. Palkkaus.fi on kehittänyt yhteistyössä SAKlaisen Rakennusliiton kanssa rakennusalan palkanmaksua helpottavat palvelun, joka löytyy Rakennusliiton omilta verkkosivuilta. Palvelulla on helppo maksaa palkka oikein ja rakennusalan työehtosopimuksen mukaiset lisätkin tulevat automaattisesti oikein laskettua.

Muutkin verkkopalvelut voivat hyödyntää

Palkkaus.fi tarjoaa ohjelmistonsa nyt myös muille verkkopalveluille. Kuka tahansa työntekijöiden ja työnantajien kohtaamiseen tarkoitettua verkkopalvelua kehittävä voi tarjota laillisen palkanmaksun helposti asiakkailleen Palkkaus.fi:n ohjelmiston avulla.

Treamer.com

Treamer.com on esimerkki Palkkaus.fi:n palkanmaksualustaa käyttävästä verkkopalvelusta. Treamer.com tarjoaa helpon tavan löytää nuoria töihin ja auttaa nuoria tekemään lyhytaikaisia töitä kotitalouksille ja pienille yrityksille. Nuori voi etsiä mobiilisovelluksella työtä, sopia työstä ja saada palkan työnantajalta. Tämä vähentää harmaata taloutta, kannustaa kotitalouksia työllistämään ja auttaa nuoria mukaan työelämään.

Treamer.com-palvelusta löydät lisää tietoa täältä.