Palkkaus.fi:ssä olet työntekijä

Palkkaus.fi-palvelussa olet aina työntekijä: työttömyysturva ja TyEL maksetaan normaalisti. palkkaus kevytyrittäjyys työelämä

Työeläkeyhtiöt ovat juuri muuttaneet tulkintaansa laskutuspalveluita kohtaan. Palkkaus.fi-palvelussa olet aina työntekijä ja työnantaja maksaa sinulle normaalin palkan työsuhteesta.

Työttömyysturva kunnossa

Työnantaja maksaa työstäsi palkan Palkkaus.fi-palvelussa ja palkanmaksun mukana maksetaan työttömyysvakuutusmaksu (TVR).

Sinä ole työttömyysturvan näkökulmasta palkansaaja ja työntekijä. Työssäoloehto täyttyy myös normaalisti. Ansiosidonnainen turva tulee oman työttömyyskassasi kautta, jos olet työttömänä.

Työeläke maksetaan

Työnantaja maksaa työeläkkeen (TyEL) osana palkanmaksua. Palkkaus.fi-palvelussa maksetuista palkoista työeläke kertyy normaalisti. Olet aina työntekijä eläketurvan näkökulmasta.

Kevytyrittäjäpalvelut

Toisin kuin Palkkaus.fi:ssä kevytyrittäjä- tai laskutuspalveluissa joudut itse huolehtimaan eläkkeestäsi ja työttömyysturvastasi.

Esimerkiksi Ukko.fi:ssä ja Eezy.fi:n kautta tehdystä työstä maksat YEL-eläkettä. Olet yrittäjä kuten kuka tahansa varsinaista yritystä pyörittävä. Myös työttömyysturvan näkökulmasta sinua kohdellaan kevytyrittäjäpalveluissa yrittäjänä.

Lue täältä tarkemmin, miten laskutus- ja kevytyrittäjäpalveluissa eläke ja työttömyysturva toimivat: "Kevytyrittäjä on yrittäjä!"

Case: Teet töitä kotitaloudelle

Kun teet satunnaisia töitä itsenäisesti, niin sinulle olisi edullisinta saada työstä korvaus ihan tavallisena palkkana. Silloin eläkkeet ja työttömyysturva tulevat automaattisesti hoidetuiksi.

Tällöin ei ole mitään riskiä työttömyysturvan suhteen, vaan voit olla normaalisti työttömyyskassan jäsen ja sinulla on oikeus ansiosidonnaiseen työttömyyden yllättäessä.

Esimerkki: Raksan ammattilainen tekee yksityishenkilölle remonttia, maalaa vaikkapa olohuoneen seinät, niin työstä pitäisi jotenkin maksaa korvaus. Jos tekijällä ei ole yritystä, niin hän ei voi tehdä laskua. Yksityishenkilö voi maksaa työstä laillisen palkan. Tällöin työntekijän asema on selkeä ja työantajakin saa rahalleen parhaan vastineen, kun ei maksa ALV:tä, eikä minkään yrityksen kuluja.

Kannattaa kokeilla Palkkaus.fi-palvelua:

  1. Sovi työstä työnantajan kanssa. Mitä työtä, milloin ja palkka: teille syntyy määräaikainen työsopimus.
  2. Tee palkkalaskelman valmiiksi sovitun mukaisesti Palkkaus.fi-palvelussa ja lähetä se palvelussa työnantajalle.
  3. Työnantajasi tarkistaa palkkalaskelman ja maksaa palkan yhdellä verkkopankkimaksulla Palkkaus.fi-palvelussa – sisältäen kaikki sivukulut ja velvoitteet.
  4. Palkkaus.fi tilittää nettopalkan sinulle ja hoitaa kaikki työnantajan velvollisuudet ja tilitykset (TyEL, TVR, ennakonpidätykset ja sotu) viranomaisille.
  5. Kotitalousvähennys ilmoitetaan automaattisesti työnantajan puolesta Verohallinnolle.

Kokeile palkkalaskuria!

Kokeile palkkalaskuria: paljonko sinulle jää käteen ja paljonko työ maksaa työnantajalle!

Palkkalaskuri