Kotitalousvähennys nousee 2017

Kotitalousvähennyksellä säästät jopa 30%, kun teetät töitä kotona! palkkaus vero

Vuonna 2017 kotitalousvähennys on entistä isompi. Saat kotitalousvähennyksellä saat saman työn jopa 30% edullisimmin kuin ostamalla sen yritykseltä!

Kotitalousvähenns

Kotitalousvähennys tarkoittaa sitä, että kotitalous voi suoraan vähentää verotuksessaan kotitaloudessa teetettyä työtä. Tällaista on remontointi, lastenhoito, hoivatyö, tietokoneiden asennus jne. Osan palkasta ja kaikki sivukulut voi vähentää omassa verotuksessaan. Jos ostaa työn yritykseltä, laskusta voi vähentää osan.

Vähennystä voi saada 2400€/vuosi ja puolisot voivat molemmat hakea saman vähennyksen, eli yhteensä työtä 4800€/vuosi.

20% palkasta ja sivukulut

Kun maksata palkkaa esim. 1000€ brutto, siitä 20% käy vähennykseen, eli 200€. Tämän lisäksi kaikki työnantajan maksamat sivulukut (eläke, TVR, sotu ja vakuutusmaksut).

Puolet yrityksen työstä

Yrityksen laskuttamasta työstä (jossa ALV 24% mukana), vähennykseen käy 50% työn osuudesta laskulla.

Samalla rahalla 30% enemmän!

Maksamalla palkan saat työsuoritteen kaikkein edullisimmin ja käytät kotitalousvähennyksen tehokkaimmin. Et maksa ALV:tä etkä yrityksen kulurakenteesta ja katteesta. Tässä esimerkki kirvesmiehen työstä, joka kestää 45 tuntia. Saat työn jopa 30% edullisemmin!

Palkanmaksu Yritys tekee
Työntekijän tuntipalkka 20€/h 20€/h
Tehdyt tunnit 45h 45h
Sivukulut (sis. TES-lisät) 50% 50%
Yrityksen kate ja kulut - 30%
ALV - 24%
Yhteensä 1350 € 2176 € (lasku)
Kotilalousvähennys 630 € 1088 €
**Kokonaiskustannus** **720 €** **1088 €**

Kun palkkaa suoraan itse, välissä ei ole ALV:tä eikä yrityksen katetta. Kotitalousvähennys on palkanmaksussa suhteessa suurempi, joten saat työn 30% edullisemmin. Käytännössä saat siis samalla rahalla enemmän työsuoritetta.

Kotitalousvähennys käyttöön

Saat kotitalousvähennyksen käyttöön kaikkein tehokkaimmin, kun palkkaat tekijän suoraan. Palkkaa voi maksaa noin 5300 eurolla vuodessa, jolloin hyödynnät täyden vähennyksen. Puolisot voivat molemmat hyödyntään vähennyksen, jolloin kotitaloutena voitte hyödyntään kaksinkertaisen vähennyksen, eli yhteensä työtä 4800€/vuosi.

Kokeile itse Palkkaus.fi:n ilmaisella palkkalaskurilla, miten paljon maksamastasi palkasta saat vähennystä. Palkkalaskuri löytyy tästä linkistä.

Kun maksat palkan kotitaloutena Palkkaus.fi-palvelun kautta, niin tieto kotitalousvähennykstä ilmoitetaan automaattisesti verottajalle palkanmaksujen mukaan.