Mikä on tapaturma­vakuutus?

Työtapaturmavakuutus on lakisääteinen vakuutus, jolla työntekijä vakuutetaan työn tekemisen aikana sattuneiden tapaturmien tai aiheutuneiden ammattitautien varalta.

Työtapaturmavakuutus vaaditaan (1.1.2016 alkaen), kun maksaa työntekijöilleen palkkoja yhteensä yli 1300 € vuoden aikana.

Vain hyvin pieniä töitä vuoden aikana teettävän työnantajan ei tarvitse ottaa työtapaturmavakuutusta työntekijöilleen (usein kotitaloudet). Tällöinkin työtapaturmavakuutus kuitenkin kannattaa ottaa, koska sen kustannus on melko pieni. Lisäksi se on kotitalouden palkkaamisessa mahdollista sisällyttää kotitalousvähennykseen meneviin vähennyksiin. YEL-yrittäjälle vakuutus on vapaaehtoinen.

Mitä työtapaturmavakuutus korvaa?

Työtapaturmavakuutus on turva työssä tapahtuvien tapaturmien ja ammattisairauksien varalle. Työtapaturmalla tarkoitetaan äkillistä, ennalta-arvaamatonta ja ulkoisen tekijän aiheuttamaa vammaa tai sairautta. Työtapaturman on lisäksi satuttava töissä, töitä tehdessä tai työstä johtuvista olosuhteissa. Lue lisää tämän linkin kautta .

Työtapaturmavakuutuksen hinta

Työtapaturmavakuutuksen hinnan vakuutusyhtiö laskee suhteessa työntekijälle maksettuihin palkkoihin ja tehdyn työn riskialttiuteen (vrt. toimistotyö ja metsuri). Vakuutus tulee työnantajalle maksettavaksi bruttopalkan päälle. Kyseessä on siis osa työnantajan maksamia sivukuluja.

Mistä työtapaturmavakuutuksen saa?

Työtapaturmavakuutuksia myöntävät tavalliset vahinkovakuutusyhtiöt, jotka ovat Tapaturmavakuutuslaitosten liiton (TVL) jäseniä.

Palkkaus.fi:n kumppani vakuuttamisessa on vahinkovakuutusyhtiö If ja voit pyytää heiltä tarjouksen vakuutuksesta tämän linkin kautta.

Hanki vakuutus heti » Lue lisää vakuutuksista »

Hanki vakuutus

Kotitalous voi tilata nyt lakisääteisen tapaturmavakuutuksen suoraan Palkkaus.fi-palvelusta. Vakuutuksen tuottaa LähiTapiola.

LähiTapiola

Hanki vakuutus tästä


Lisätietoja

Lisätietoja lakisääteisestä tapaturma­vakuutuksesta löydät täältä: