Miten Palkkaus.fi-palvelu toimii?

Miten Palkkaus.fi-palvelu toimii, miten kaikki hoituu yhdellä maksulla? Mikä on palvelun rooli ja vastuut asiakkaiden, viranomaisten ja muiden tahojen kannalta. palkkaus digitalisaatio vero

Palkkaus.fi on palkanmaksupalvelu, jolla yritys, yhteisö tai kotitalous voi helposti hoitaa liittyvän byrokratian yhdessä paikassa. Hoidamme palkkaamiseen liittyvät maksut, tilitykset ja ilmoitukset automaattisesti. Palvelua tuottaa Suomen Palkanlaskenta Oy.

Vain yksi maksu

Palvelu auttaa maksamaan palkan tai työkorvauksen sivukuluineen yhdellä maksulla. Kaikki palkanmaksuun liittyvä tulee hoidettua kerralla kuntoon, eikä työnantajan tarvitse murehtia byrokratiaa.

Palkanmaksaja on työsuhteessa työnantajana ja palkansaaja on työntekijänä. Palvelulla voi maksaa myös työkorvauksia. Palkkaus.fi ei ole osapuolena työsuhteessa. Olemme palkanmaksuasioissa automaattinen tilitoimistosi verkossa ja autamme hoitamaan palkanlaskennan ja tilitykset helposti.

Kaikki kerralla kuntoon

Palvelussa palkka lasketaan helppokäyttöisellä palkkalaskurilla ja kaikki palkkaan liittyvä maksetaan yhdellä maksulla. Samalla maksulla menevät nettopalkka, ennakonpidätys, sava-maksu sekä TyEL-maksu. Voit maksaa kokonaiskustannuksen verkkopankkimaksuna tai viitemaksuna.

Palkkaus.fi tekee myös kaikki ilmoitukset palkoista: Verohallinnolle (tulorekisteri-ilmoitukset), TyEL-ilmoitukset ja TVR-maksun ilmoitukset. Jos olet ottanut vakuutukset palvelun kautta, myös työtapaturmavakuutuksen ilmoitukset menevät automaattisesti palkanmaksujen mukaisesti.

Palvelun työeläkekumppani on työeläkeyhtiö Varma, jonne työeläkemaksut menevät automaattisesti, jos työnantajalle ei ole TyEL-vakuutusta tai hänen ei tarvitse sitä satunnaisena palkanmaksajana otta. Varman työeläkevakuutussopimuksen voi myös tehdä suoraan palvelussa ja se on heti voimassa.

Kaikkien työeläkeyhtiöiden asiakkaiden TyEL-ilmoitukset menevät automaattisesti tulorekisteriin. Jos olet Ilmarisen tai Elon sopimusasiakas, myös maksut tilitetään halutessasi automaattisesti.

Palkkaus.fi:n prosessi

HUOM: Ilmoitukset palkoista menevät aina automaattisesti tulorekisteriin 1.1.2019 alkaen. Tulorekisterin vuoksi Palkkaus.fi:n käyttäjän ei tarvitse tehdä yhtään mitään!

Yritykselle palvelu muodostaa automaattisesti raportit kirjanpitoa varten. Voit myös halutessasi laittaa tiedon raportista menemään automaattisesti kirjanpitäjällesi sähköpostilla. Työntekijöiden tiedot ja yhteenvedot palkanmaksuista löytyvät myös palvelusta.

Työntekijä voi myös käyttää

Myös työntekijä voi käyttää palvelua. Hän voi laittaa tietonsa valmiiksi palveluun (mm. verokorttitieto). Työntekijä voi tehdä sovitusta työstä palkkalaskelman ja lähettää sen työnantajalle hyväksyttäväksi ja maksettavaksi palvelussa. Tällöin mm. kilometrikorvaukset ja kulukuitit on helppo laittaa mukaan laskelmaan.

Myös kotitalousvähennyksen voi merkitä laskelmaan ja palvelu ilmoittaa sen vuoden loputtua automaattisesti Verohallinnolle. Palkka on todella helppo maksaa!

Edullinen palvelu

Palkkaus.fi:n käyttö maksaa työnantajalle 1% bruttopalkasta: vähintään 4 euroa mutta korkeintaan 10€ (ALV0%). Työntekijälle palvelu on maksuton.

Palvelun tekninen toteutus

Teknisesti palvelu koostuu verkkopalvelusta, jossa palkanmaksu ja kaikki palvelun käyttöön liittyvä hoidetaan. Palkkalaskelmasta muodostuu yksi maksu, jossa on mukana palkkaan liittyvät kulut sekä palvelumaksu. Työnantaja maksaa koko maksun Suomen Palkanlaskenta Oy:n asiakasvaraintilille, joka on erillinen tili vain Palkkaus.fi:n asiakkaiden varoille.

Asiakasvaraintililtä työntekijän nettopalkka tilitetään työntekijän tilille. Työntekijälle lähtee sähköpostilla ilmoitus, että palkka on maksettu ja hän voi noutaa palkkalaskelman sähköisesti kirjautumalla palveluun. Tämän jälkeen palkanmaksuun liittyvät erät tilitetään eri tahoille oikea-aikaisesti sekä tehdään tulorekisteri-ilmoitukset työnantajan puolesta. Palkkaus.fi:n palkkio tilitetään Suomen Palkanlaskenta Oy:n omalle tilille asiakasvaraintililtä.

Suomen Palkanlaskenta Oy (Payroll Finland) on suomalainen vuonna 2013 perustettu riippumaton yritys, jonka kotipaikka on Helsingissä. Yritys on Finanssivalvonnan valvonnan alainen ja on merkitty maksupalvelun tarjoajia koskevaan Finanssivalvonnan rekisteriin. Yrityksestä lisää tällä sivulla.

Jos sinulla on kysyttävää yrityksen tai palvelun toiminnasta, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme!


Laskuri

Kokeile ilmaista palkkalaskuria!
Arvioi sivukulujua ja palkkaa.
Palkkalaskelma helposti!

Kokeile palkkalaskuria!

Lisää palvelusta:

Palkkaus.fi yritykselle tai yhteisölle

Palkkaus.fi tilitoimistolle

Näin maksan palkan uudelle työntekijälle (video)

Palkanmaksu usealle työntekijälle yhdellä kertaa (video)

Tulorekisteri ja Palkkaus.fi – palkkailmoitukset hoidetaan automaattisesti

Palkkaus.fi:n käyttöehdot ja tietosuoja

Palkkaus.fi:n hinnasto