Työterveys on Suomessa lailla säädeltyä ja se täytyy järjestää heti, kun palkkaat ensimmäisen työntekijän. Lakisääteinen työterveys täytyy järjestää myös osa-aikaiselle tai määräaikaiselle työntekijälle. Yrittäjille työterveyden järjestäminen on vapaaehtoista.

Mitä laki vaatii yritykseltä?

Lakisääteinen työterveys pitää sisällään ennaltaehkäisevät terveyspalvelut, joiden tarkoituksena on:

  1. Ehkäistä työhön liittyvien sairauksia ja tapaturmia
  2. Työn ja työympäristön terveellisyys ja turvallisuus
  3. Työntekijöiden terveyden sekä työ- ja toimintakyvyn edistäminen työuran eri vaiheissa
  4. Parantaa työyhteisön toimintaa

Nykyajan ajatustyössä suurimpia työn kuormitustekijöitä ovat kiire, keskeytykset työssä, työn tietointensiivisyys ja istuminen, joiden seurauksia ovat stressioireet, elämän hallinnan ongelmat, tuki-ja liikuntaelinvaivat ja jopa unettomuus. Näitä kaikkia pystytään ennaltaehkäisemään tehokkaasti. Tutkimusten mukaan varhainen puuttuminen maksaa työnantajalle sijoitetun euron 3–5-kertaisena takaisin.   Monet laajentavat työterveyden sairaudenhoitopalveluilla, jotta työntekijä pääsee nopeasti hoitoon ja takaisin töihin sairastuttuaan. Työterveys- ja yleislääkäritasoinen palvelu tutkimuksineen on tyypillisin laajennus, mutta joskus yritykset tarjoavat henkilöstölleen myös erikoislääkäritasoisen palvelun. Yhä yleistyvä käytäntö on ottaa sairauskuluvakuutus täydentämään työterveyttä.


Laskuri

Kokeile ilmaista palkkalaskuria!
Arvioi sivukuluja ja palkkaa.
Palkkalaskelma helposti!

Kokeile palkkalaskuria!

Kela korvaa työterveyshuollon kuluja

Kela korvaa työnantajalle työterveyshuollosta aiheutuneita tarpeellisia ja kohtuullisia kustannuksia sairausvakuutuslain perusteella. Ennaltaehkäisevistä palveluista voi hakea 60 % ja sairaudenhoidon palveluista 50 % korvausta tilikauden jälkeen.

Käytännössä siis yrityksen ei tarvitse maksaa kuin noin puolet työterveyshuollon järjestämisen kustannuksista.

Heltti.fi tarjoaa työterveyden

Palkkaus.fi:n kumppani työterveydessä on suomalainen Heltti.fi, joka toimii pääkaupunkiseudulla. Heltillä on kolme omaa työterveysasemaa asiakkaiden käytössä. Heltti tarjoaa tehokkaat ja joustavat etäyhteydet työterveyslääkäreihin ja -hoitajiin, jolloin joka asiassa ei tarvita käyntejä työterveysasemilla.

Heltti.fi on moderni toimija, joka tarjoaa yritykselle kuukausipohjaisen hinnoittelun, jolla saa palvelut pakettihinnalla. Esim. työterveyslääkärikäynnit ja tutkimukset saa halutessaan kuukausihintaan, jolloin yrityksen on helppo budjetoida ja suunnitella työterveyden kulut. Palvelut voi hankkia suoraan Palkkaus.fi:stä.

Yrittäjän työterveyshuolto

Yrittäjille työterveyden järjestäminen on vapaaehtoista, mutta sitä kannattaa kyllä miettiä. Yrittäjäkin sairastaa ja tarvitsee esim. influenssarokotteita. Kun hankit yrittäjän työterveyshuollon Palkkaus.fi:n kumppanilta Heltti.fi:ltä, niin saat aina nopeasti yhteyden omaan lääkäriin ja hoitajaan. Voit käyttää puhelinta tai chat-palvelua joustavasti, eikä sinun tarvitse jonottaa tai lähteä mihinkään.


98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi-palvelua

“En voi kuvitella helpompaa tapaa hoitaa palkkaamista”
Hannes Vickholm, Lapinjärvi

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Rekisteröidy ilmaiseksi Mikko J. Salminen, Espoo


Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

020 798 0230
(ark. 9-16)
aspa@palkkaus.fi

Palkanmaksut yhdellä maksulla helposti ja edullisesti

Palkkaus.fi-palvelun avulla yrittäjät ja kotitaloudet voivat maksaa kaiken palkkaamiseen liittyvän helposti yhdellä verkkopankkimaksulla. Lue lisää kuinka Palkkaus.fi toimii

Kokeile laskuria

Helppokäyttöisellä laskurilla voit arvioida, mikä on työn teettämisen kokonaiskustannus tai kuinka paljon palkasta jää käteesi

Kokeile laskuria

98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi - palvelua


Jo yli 10 000 käyttäjää


Kerro meistä kaverillesi