Yritys: näin pääset alkuun

Näin aloitat Palkkaus.fi:n käytön ja maksat ensimmäisen palkan! palkkaus yrittäminen yritys palkka

Kun kirjaudut palveluun ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään täyttämään yrityksesi tiedot ja omat tietosi (yrityksen pääkäyttäjä). Lopuksi allekirjoitat omilla pankkitunnuksillasi valtakirjan, jonka mukaisesti Palkkaus.fi voi hoitaa palkanmaksuun liittyvät asiat yrityksesi puolesta. Käyttäjätilin luominen yritykselle on kuvattu tarkemmin täällä.

Palvelun työpöytä

Aina kun kirjaudut palveluun, tulet työpöydälle.

Kuva: palvelun työpöytä

Työpöydän vasemmalla puolella on valikko, josta voi valita eri näkymiä. Työpöydällä näet työntekijöidesi listan ja Palkkaus.fi:n tarjoamat palvelut. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran, työntekijänälistalla on työntekijänä vain pääkäyttäjä.

Työntekijöiden alla näkyy Palkkaus.fi:n palvelut ja näet, mitkä niistä ovat jo käytössä. Palkkaus.fi-tili on käyttäjätilisi ja asiakasvaraintilisi palvelussa. Verottajan yhteydet ja työttömyysvakuutusrahasto (TVR) ovat myös automaattisesti käytössä.

Näin maksat ensimmäisen palkan:

  1. Lisää työntekijät: valitse valikosta ”Työntekijät”, lisää työntekijä ja täytä hänen tietonsa.

  2. Valitse valikosta ”Palkkaus.fi-palvelut”. Jos yritykselläsi on jo TyEL-sopimus ja tapaturmavakuutus, lisää niiden tiedot TyEL-kohtaan (ks. tämä sivu alempana). Jos maksat palkkoja säännöllisesti, eikä sinulla ole TyEL-vakuutusta, niin voit hankkia sen samasta valinnasta.

  3. Valitse ”Palkkalaskelmat” ja ”Luo uusi laskelma”. Valitse kenelle työntekijälle olet palkkaa laskemassa, valitse työn kuvauksesta TyEL- tai YEL-palkka täytä palkan tiedot ja maksa palkka yrityksen verkkopankkitunnuksilla.

  4. Palvelu tilittää nettopalkan työntekijälle ja lähettää hänelle tiedon palkkalaskelmasta sähköpostilla. Kaikki ilmoitukset ja maksut (verottajalle, TVR:lle, eläkeyhtiöön ja vakuutusyhtiöön) hoituvat automaattisesti.

Tarkempi palkanmaksamisen ohje löytyy täältä.

Yrittäjän palkka

Kun maksat palkan yrittäjälle (yrittäjän eläke, YEL), palkkalaskurista valitaan työntyypiksi ”Yrittäjän palkka (YEL)”. Tällöin ei työeläkemaksua eikä TVR-maksua peritä, mutta muut velvoitteet hoituvat.

Yrityksen pääkäyttäjä lisätään automaattisesti yhdeksi työntekijäksi yritykselle. Jos hänelle maksetaan YEL-palkkaa, niin palkka maksaessasi muista valita työn kuvaukseksi YEL-palkka.

Työeläkesopimus (TyEL)

Kun sinulla on vakituisia työntekijöitä ja maksat palkkaa säännöllisesti, yrityksellä pitäisi olla TyEL-vakuutussopimus. Jos sinulla ei sitä vielä ole, voi ottaa sen palvelusta menemällä työpöydältä kohtaan ”TyEL”. Jos maksat palkkoja vain hyvin satunnaisesti, sinun ei kannata tehdä erillistä sopimusta, vaan antaa Palkkaus.fi:n hoitaa eläkemaksut yrityksesi osalta automaattisesti ns. tilapäisenä ilmoittajana. TyEL-sopimuksen voi tehdä milloin myös myöhemmin, jos palkanmaksu muuttuu säännölliseksi.

Kuva: TyEL-sopimus

Jos sinulla on jo TyEL-sopimus, niin voit lisätä sen numeron samasta paikasta. Voit myös vaihtaa vakuutuksen Varmaan, jolloin kaikki TyEL-ilmoitukset ja maksut menevät automaattisesti palvelun kautta, eikä sinun tarvitse tehdä TyELin suhteen mitään. Lisää tietoa työeläkkeestä löytyy täältä.

Työtapaturmavakuutus

Jos yritykselläsi on jo vakuutus, voit lisätä yhtiön ja vakuutusnumeron valitsemalla työpöydältä tai valikosta ”Palkkaus.fi-palvelut” ja sieltä ”Työtapaturmavakuutus”. Voit myös vaihtaa vakuutuksen Ifiin, jolloin kaikki vakuutukseen liittyvä hoituu automaattisesti palkanmaksujen mukaan palvelusta.

Kuva: tapaturmavakuutus

Jos työtapaturmavakuutusta ei vielä yrityksellä ole, voit ottaa sen kätevästi samasta paikasta. Valitse, että sopimusta ei vielä ole ja haluat vakuutuksen Ifiltä. Tapaturmavakuutus kattaa kaikki yrityksesi työntekijät ja se on lakisääteinen vakuutus. Vakuutuksessa tulee mukana myös ryhmähenkivakuutus kaikille työntekijöillesi. Kun maksat palkkoja vuodessa yli 1200 eurolla, niin se on pakko ottaa. Hinta määräytyy tehdyn työn mukaan ja hintataso on pienyrityksille käytännössä sama kaikissa yhtiöissä.

Kirjanpitäjän raportti

Jos haluat, että kuukausittainen raportti palkanmaksuista lähetetään automaattisesti kirjanpitäjällesi, lisää hänen sähköpostiosoitteensa palveluun menemällä työpöydältä kohtaan ”Raportit”.

Työterveyshuolto

Työnantaja on lain mukaan velvoitettu hoitamaan työntekijöidensä työterveyshuollon. Palkkaus.fi-palvelussa työterveyshuoltoa yrityksille tarjoaa Heltti.fi, joka toimii pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella. Voit ottaa heidän palvelunsa käyttöön suoraan palvelusta. Heltti.fi tarjoaa kiinteähintaisella kuukausimaksulla lakisääteisen työterveyshuollon ja voit ostaa myös paketin, jossa on mukana työterveyslääkärin palvelut ja peruslabrat. Tutustu tarkemmin Heltin palveluun täällä.


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

020 798 0230
(ark. 9-16)
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!