Tiedote: Raksaloki

Rakentamisen uusi ilmoitusvelvollisuus edellyttää yksityishenkilöiltä kaiken rakentamiseen liittyvän työn ilmoittamista Verohallinnolle. Verkossa toimivan Raksaloki-palvelun avulla yksityishenkilön on helppo pitää kirjaa tehdyistä töistä, minkä jälkeen valmiin ilmoituksen voi tulostaa lähetettäväksi suoraan Verohallinnolle.

Raksalokilla yksityisen rakentamisen ilmoitusvelvollisuus hoituu helposti

Rakentamisen uusi ilmoitusvelvollisuus edellyttää yksityishenkilöiltä kaiken rakentamiseen liittyvän työn ilmoittamista Verohallinnolle. Verkossa toimivan Raksaloki-palvelun avulla yksityishenkilön on helppo pitää kirjaa tehdyistä töistä, minkä jälkeen valmiin ilmoituksen voi tulostaa lähetettäväksi suoraan Verohallinnolle.

Heinäkuun 1. päivä 2014 voimaan astunut lakimuutos edellyttää kaiken luvanvaraiseen uudis- ja korjausrakentamiseen liittyvän työn ilmoittamista Verohallinnolle. Uusi ilmoitusvelvollisuus koskee myös yksityisiä rakentajia. Verottajalle tulee ilmoittaa kaikki rakentamisen aikana tehdyt työt mukaan lukien itse palkattujen työntekijöiden tekemä työ, yrityksiltä ostettu työ, mahdolliset talkoot sekä kaikki itse tehty työ.

Raksaloki on ilmainen verkkopalvelu, joka tarjoaa helpon ratkaisun ilmoitusvelvollisuuden hoitamiseen. Palvelun avulla kaikki rakentamisen aikana tehdyt työt, kuitit ja tositteet pysyvät kätevästi samoissa kansissa. Lisäksi palvelusta voi tarkistaa tilaajavastuulain mukaisen tiedon työssä käytetyistä yrityksistä. Kun työt on tehty, voi valmiin ilmoituksen tulostaa ja lähettää suoraan Verohallinnolle. Tämän jälkeen Verohallinto lähettää todistuksen, joka tulee esittää rakennuksen loppukatselmuksessa rakennustarkastajalle.

”Rakentamisilmoituksen tekeminen on etenkin yksityisille rakentajille työlästä ja aikaa vievää. Tekemättä jättäminen voi kuitenkin käydä kalliiksi, sillä enimmillään ilmoitusvelvollisuuden rikkomisesta voidaan määrätä peräti 15 000 euron laiminlyöntimaksu. Haluamme tehdä ilmoituksen tekemisestä mahdollisimman mutkatonta ja välttää turhaa paperisotaa", kertoo palvelun tuottavan Suomen Palkanlaskenta Oy:n toimitusjohtaja ja osakas Janne Isosävi.

Raksalokia on tukemassa Lammi-Kivitalot Oy.

"Vastuullisena toimijana haluamme osaltamme vaikuttaa harmaan talouden ehkäisyyn, joka yhteiskunnallisen hyödyn lisäksi vaikuttaa positiivisesti myös rakentamisen laatuun. Ilmoitusvelvollisuus on tervetullut asia, mutta sen täytyy olla rakennuttajalle riittävän helppoa. Tämänkaltaiselle palvelulle on suuri kysyntä, ja suosittelemmekin Raksalokia lämpimästi kaikille yksityisille rakentajille. Haluamme aina tarjota rakentajille parasta palvelua, ja siksi tuemme Raksalokia mielellämme", sanoo Lammi-Kivitalojen toimitusjohtaja Tatu Jokisalo.

Raksaloki on avoinna kaikille ja löytyy internetistä osoitteesta http://www.palkkaus.fi/raksaloki.

Raksalokiin voi tutustua myös Lammi-Kivitalojen Sampo-talolla Jyväskylän Asuntomessuilla 10. elokuuta saakka.


98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi-palvelua

"Nyt maksan palkat helposti ja kirjanpitäjä saa tarvisemansa raportit.”
Yrittäjä Janne Siik, Maex Oy

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Espoo

Rekisteröidy ilmaiseksi


Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

020 798 0230
(ark. 9-16)
aspa@palkkaus.fi


Ilmainen palkkalaskuri

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki yrityksen palkanmaksuun liittyvä yhdellä verkkopankkimaksulla!

Aloita heti!

98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi - palvelua


Kerro meistä kaverillesi