Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Palkkaus.fi on kotitalouden palkanmaksupalvelu, jonka avulla yksityishenkilö voi vaivattomasti ja edullisesti hoitaa muutamassa minuutissa kaiken palkkaamiseen liittyvän yhdessä paikassa. Myös työntekijä voi käyttää palvelua, mainostaa osaamistaan kotitalouksille ja löytää lisää töitä. Lue lisää taustoja palvelun usein kysytyistä kysymyksistä.

Mikä on Palkkaus.fi?

Palkkaus.fi on palkanmaksuohjelma, jonka avulla yrittäjä, pienyritys, yksityishenkilö tai yhdistys voi vaivattomasti ja edullisesti hoitaa muutamassa minuutissa kaiken palkkaamiseen liittyvän yhdessä paikassa. Palvelu on helppo käyttää, koska se ei edellytä ennakko-opettelua, vaan palvelu ohjaa käyttäjän palkanmaksun läpi, jolloin säästyy aikaa ja vaivaa.

Palkkaus.fi-palvelulla kaikki palkkaamiseen liittyvä hoituu yhdestä paikasta:

 1. Palvelu auttaa työsopimuksen laatimisessa
 2. Lakisääteiset vakuutukset ja työeläkesopimuksen saa suoraan palvelun kautta
 3. Palkan maksaminen sivukuluineen onnistuu helposti yhdellä verkkopankkimaksulla.
 4. Palvelu tekee automaattisesti työnantajalta vaadittavat ilmoitukset, tilitykset ja maksut eri tahoille oikea-aikaisesti, esimerkiksi Verohallinnolle, työeläkeyhtiöille ja vakuutusyhtiöille.
 5. Työntekijä saa nettopalkan ja palkkalaskelman

Laskuri

Kokeile ilmaista palkkalaskuria!
Arvioi sivukuluja ja palkkaa.
Palkkalaskelma helposti!

Kokeile palkkalaskuria!

Palkkaus.fi auttaa myös työntekijää

Myös työntekijä voi käyttää palvelua. Palvelun avulla ammattilainen voi löytää lisää töitä ja myös mainostaa osaamistaan sosiaalisen median kautta tai suoraan kotitalouksille. Kotitalous voi sitten helposti hoitaa kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet ja työntekijä saa palkkaa.

Työntekijälle palvelu tuo monia etuja:

 • Omaan yritykseen tai kalliisiin laskutuspalveluihin verrattuna työntekijälle jää enemmän käteen.
 • Helppo tapa markkinoida osaamistaan verkossa ja löytää näin lisää töitä palvelusta.
 • Tehtäessä työtä kotitalouksille työntekijä ei tarvitse yritystä.
 • Työntekijän eläke ja sosiaaliturva hoituvat kuntoon.

Esimerkiksi rakennusalan ammattilainen voi avata maksutta oman Palkkaus-profiilin, jossa voi kertoa osaamisestaan ja töistään. Profiilia voi itse mainostaa sosiaalisen median kautta tehokkaasti ja Palkkaus.fi-palvelua jo käyttävät tuhannet kotitaloudet löytävät ammattilaisen palvelusta.


“Rakentaja"

Tee ilmainen osaajaprofiili. Löydä töitä ja tienaa enemmän!

Tee ilmainen osaajaprofiili

Miksi käyttäisin maksullista palvelua kotitaloutena?

Palkkaus.fi säästää sinulta aikaa, vaivaa ja rahaa.

 1. Työntekijän palkkaaminen on edullisempaa kuin yritykseltä ostaminen. Palkkaamalla itse esimerkiksi siivoojan tai lastenhoitajan, sinun on mahdollista säästää jopa 50% prosenttia verrattuna saman työn ostamiseen yrityksiltä.
 • Säästät ALV 24%. Palkkaamalla työntekijän suoraan säästät yritysten laskuttaman arvonlisäveron 24%.
 • Saat enemmän hyötyä kotitalousvähennyksestä. Palkkaamalla työntekijän itse voit teettää kotitalousvähennykseen sisältyvää työtä enemmän.
 • Säästät yrityksen katteen.
 1. Me teimme palkkaamisesta helppoa Palkkaus.fi – palvelussa maksat palkan jopa alle minuutissa yhdessä paikassa! Palvelun avulla hoidat kaiken palkkaamiseen liittyvän ilman opettelua: työsopimukset, lakisääteiset vakuutukset, palkan laskemisen ja maksamisen yhdellä maksulla. Kaiken muun Palkkaus.fi hoitaa automaattisesti puolestasi muutamalla eurolla.

 2. Palkkaaminen laillisesti kannattaa aina Palkan maksaminen laillisesti tuo turvaa sekä työnantajalle että työntekijälle. Hoitamalla työnantajavelvollisuudet säästyt ongelmilta tulevaisuudessa, työntekijälle kertyy eläkettä ja tapaturman sattuessa työntekijän tapaturmavakuutus kattaa vahingon. Laillinen palkkaaminen ei myöskään ole sen kalliimpaa kuin pimeänä maksaminen.

 3. Helpotusta arkeen Palkkaus.fi – palvelulla Palkkaus.fi – palvelun avulla saat samalla rahalla enemmän ja sinulle jää enemmän aikaa sinulle tärkeisiin asioihin. Palkkaus.fi on Suomen helpoin tapa hoitaa palkkausta!

Ketkä ovat Palkkaus.fi-palvelun takana?

Palkkaus.fi-palvelua tuottaa yksityinen suomalainen yritys, Suomen Palkanlaskenta Oy, Löneräkning Finland Ab (y-tunnus: 2554393-3), joka on perustettu kesäkuussa 2013. Yrityksen omistavat perustajat, Paasikiven suku ja tilitoimisto Yrityspalvelu Pentti Mäkinen Oy. Palkkaus.fi:n toimipiste on Kirkkokadulla Helsingissä.

Mikä on Palkkaus.fi-palvelun historia?

Tarve palvelulle lähti perustajien omista kokemuksista. Perustajien palattua ulkomailla työn vuoksi vietettyjen vuosien jälkeen takaisin Suomeen, tarvittiin perheissä monenlaista kotiapua. Mutta perustajat törmäsivät valtavaan kotitalouksien palkkaamiseen liittyvään byrokratiaan. Kun palkkaa yksityisesti esim. lastenhoitajia tai remontintekijöitä, pitää ymmärtää monenlaisia ilmoituksia, vakuutuksia, maksuja ja niiden laskentaperusteita. Kaiken lisäksi pitää asioida moneen eri paikkaan ja pahimmillaan monella erilaisella lomakkeella ja eri aikatauluilla.

Perustajat totesivat palkkaamisen byrokratian olevan este töiden teettämiselle ulkopuolisilla. Moni työ jäi tekemättä ja moni palkka jäi siksi maksamatta palkansaajalle. Kun kaikki piti tehdä itse, perheiden arki oli turhan vaikeaa. Pimeänä maksamisen sijaan perustajat päättivät ratkaista ongelman suunnittelemalla internet-palvelun, joka hoitaa byrokratian käyttäjän puolesta. Palvelusta haluttiin niin helposti lähestyttävä, ettei sen käyttö vaatisi palkkauksen byrokratian opiskelua ja niin käyttäjäystävällinen, että koko palkkauksen prosessi sujuisi nopeasti yhdestä paikasta muutamalla napin painalluksella. Tavoitteena oli tehdä ihmisten arjesta helpompaa ja tarjota työntekijöille lisää työmahdollisuuksia. Palkkaus.fi –palvelun suunnittelu ja toteutus aloitettiin keväällä 2013.

Halusimme tehdä palvelun tavallisille ihmisille. Halusimme palvelun, jolla kuka vain voi hoitaa laillisen palkkauksen helposti ilman opettelua ja edullisesti! Haluamme myös laskea laillisen palkanmaksun kynnystä ja auttaa työntekijöitä löytämään lisää töitä.

Ketkä ovat Palkkaus.fi-palvelun yhteistyökumppanit?

Palkkaus.fi-palvelulla voi olla iso yhteiskunnallinen merkitys ja teemme yhteistyötä monien tahojen kanssa. Koska teemme laillisesta palkkaamisesta helpompaa, olemme saaneet paljon kannustusta eri työmarkkinaosapuolilta ja yhteiskunnallisilta tahoilta – siitä suuri kiitos! Lanseeraustamme ovat tukeneet sitaateillaan mm. SAK, EK, PAM, Akava ja Suomalaisen Työn Liitto. Palvelussa yhteistyökumppaneinamme toimivat Nokia, Suomen Tilaajavastuu Oy, asianajotoimisto Castrén & Snellman, Yrityspalvelu Pentti Mäkinen Oy ja it-toimittajamme Kompozure. Raksalokia tukee Lammi-kivitalot Oy. Palkkaus.fi-palvelusta voi suoraan hankkia LähiTapiolan tarjoaman lakisääteisen tapaturma- ja henkivakuutuksen työntekijöilleen.

Harmaan talouden torjunta

Suomessa on eri arvioiden mukaan pimeää työtä 5–13 % BKT:stä. Palkkaamisen vaikeus on osaltaan lisäämässä harmaata taloutta, koska esim. monet yksityiset ihmiset eivät jaksa perehtyä monimutkaisiin työnantajavelvoitteisiin. Haluamme tehdä laillisesta palkkaamisesta niin helppoa, että ei ole mitään syytä maksaa pimeästi. Laillisista palkoista maksetaan verot, sosiaali- ja eläketurva ovat kunnossa ja virallinen työsuhde tuo turvaa sekä työnantajalle että työntekijälle. Yhteiskunta hyötyy, kun tehdään enemmän laillista työtä, niin luodaan lisää hyvinvointia meille kaikille.

Miten palvelu eroaa Verohallinnon Palkka.fi-ohjelmasta?

Palkkaus.fi –palvelu hoitaa laajan kokonaisuuden yksityisen palkkauksen byrokratista yhdestä paikasta.

Palkkaus.fi –palvelu on mielestämme helposti lähestyttävä ja käyttäjäystävällinen. Käyttäjän ei tarvitse etukäteen tuntea palkkaamiseen liittyvää lainsäädäntöä ja prosesseja, vaan palvelu ohjaa ja opastaa käyttäjää palkkaamisessa. Ilmoitukset, tilitykset ja maksut hoituvat automaattisesti, eikä käyttäjän tarvitse opetella niiden yksityiskohtia kuten aikatauluja.

Maksaminen onnistuu helposti yhdellä verkkopankkimaksulla, joka maksetaan palvelussa. Se sisältää mm. kaikki palkkaan liittyvät tilitykset, eikä niitä tarvitse itse huolehtia erikseen. Myös kaikki lakisääteiset vakuutukset saa suoraan palvelusta.

Esim. Verohallinnon palkanlaskentapalvelulla Palkka.fi:tä käyttäessään joutuu asioimaan muissa palveluissa rinnakkain, mm. verkkopankkimaksut pitää hoitaa erikseen ja huolehtia itse aikatauluista. Kaikkia lakisääteisiä vakuutuksiakaan ei saa suoraan palvelusta.

Asiaa käsiteltiin myös 19.8.2014 MTV3:n Studio55-ohjelmassa, voit katsoa ohjelman täältä. Palkkaus.fi:stä puhutaan n. 11 minuutin kohdasta eteenpäin.

Yksityiselle rakentajalle Palkkaus.fi tarjoaa lisäksi Raksalokin, jolla on helppo pitää kirjaa rakennusprojektin kuiteista, maksetuista palkoista ja hoitaa rakentamisen ilmoitusvelvollisuus.

Palkkaus.fi-palvelussa yksityinen palkkaaminen on mielestämme paljon nopeampaa ja helpompaa kuin muilla palveluilla, eikä se vaadi ennakko-opettelua.

Työntekijälle Verohallinnon palvelu ei tarjoa palveluita, vaan keskittyy palkanmaksajan näkökulmaan ja palkanlaskentaan.

Mikä on Raksaloki?

Rakentamisen uusi 1.7.2014 voimaan tullut ilmoitusvelvollisuus edellyttää yksityishenkilöiltä kaiken rakentamiseen liittyvän työn ilmoittamista Verohallinnolle. Sekä itse palkattujen työntekijöiden tekemä työ, yrityksiltä ostettu työ, mahdollinen talkootyö sekä itse tehty työ on ilmoitettava Verohallinnolle.

Palkkaus.fi:n ilmaisen Raksalokin avulla yksityishenkilön on helppo pitää kirjaa tehdyistä töistä. Raksalokin avulla kaikki rakentamisen aikana tehdyt työt, kuitit ja tositteet pysyvät kätevästi samoissa kansissa. Lisäksi palvelusta voi tarkistaa tilaajavastuulain mukaisen tiedon laskuttaneista yrityksistä. Tämä tieto tulee yhteistyökumppanimme Suomen Tilaajavastuun Oy:n tuottamana. Kun rakentaminen on tehty, voi valmiin ilmoituksen tulostaa ja lähettää suoraan Verohallinnolle. Tämän jälkeen Verohallinto lähettää todistuksen, joka tulee esittää rakennuksen loppukatselmuksessa rakennustarkastajalle.

Raksalokia on tukemassa Lammi-Kivitalot Oy. Raksalokiin voi tutustua myös Lammi-kivitalojen Sampo-talolla Jyväskylän Asuntomessuilla 10. elokuuta saakka.

Paljonko Palkkaus.fi-palvelun käyttö maksaa?

Palkkaus.fi-palvelun palvelumaksu on 1% maksetusta bruttopalkasta. Minimissään maksu on 4€ ja maksimissaan 10€ (sis. ALV 24%). Pelkän Raksalokin käyttäminen ei maksa mitään. Palvelumaksulla hoidetaan automaattisesti kaikki palkkaamiseen liittyvät tilitykset, ilmoitukset ja maksut eri tahoille: ennakonpidätys, työeläkemaksut, työttömyysvakuutusmaksut, ilmoitukset Verohallinnolle jne. Palkkaus.fi säästää aikaa ja vaivaa!

Onko palvelu turvallinen käyttää?

Palkkaus.fi on suomalainen yksityisesti omistettu palvelu ja teemme parhaamme, jotta asiakkaidemme tietoturva on kunnossa. Tekniset ratkaisut on tehty käyttäen tunnettuja toimijoita ja ratkaisuja, kuten suomalaisten pankkien verkkopankkitunnistautumista. Tietojen tallennukseen käytetään Microsoftin palvelualustaa.

Mitkä ovat Palkkaus.fi-palvelun kilpailijat?

Palkkaus.fi on ensimmäinen palvelu, joka on suunnattu kotitalouksille ja yksityishenkilöille työsuhteisen palkkaamisen helpottamiseen. Emme kilpaile olemassa olevien palveluiden kanssa, vaan tuomme ihmisille helpon tavan laillisen palkkaamisen tekemiseen yhdestä paikasta. Palvelussa ei ole välikäsiä ja kaikki toimii selkeästi työsuhteessa: kaikki lailliset velvoitteet tulevat hoidetuiksi.


Käyttäjämme suosittelevat

henrietta kvist

”Palkat ja kaikki niihin liittyvät velvoitteet hoituvat helposti ja luotettavasti yhdessä paikassa, eikä minun tarvitse miettiä asiaa jälkikäteen. Suuri hyöty on myös siitä, että tilitoimistollani on suora pääsy ajantasaisiin raportteihin.”
Henrietta Kvist, yrittäjä / Linguajoy Kielikerhot Oy

henrietta kvist

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Mikko J. Salminen, Kauniainen
Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

09 425 50603
aspa@palkkaus.fi


Kokeile palkkalaskuria

Arvioi työntekijän palkkaa, työnantajan kustannuksia ja sivukuluja.

Kokeile laskuria!

Palkanlaskentaohjelma

Kaikki palkanlaskentaa ja palkanmaksuun liittyvä yhdellä maksulla! Tulorekisteri toimii myös automaattisesti.

Aloita heti!