Verohallinnolle ilmoitetaan itse erilaisia veroja ja työnantajasuorituksia. Ilmoitus tehdään arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ja työnantajarekisteriin merkityn ilmoitusjakson mukaisesti joko kuukausittain, neljännesvuosittain tai kalenterivuosittain. Kun yksityishenkilö maksaa palkkaa, hän ilmoittaa palkanmaksuun liittyvät asiat palkanmaksua seuraavassa kuussa.

Kausiveroilmoitusprosessi on muuttunut 1.1.2017 alkaen. Verotili-palvelu on muuttunut OmaVero-palveluksi, jonka kautta ilmoitetaan ja maksetaan "oma-aloitteiset verot". OmaVero sisältää periaatteessa vanhan tutun verotilin, mutta uudella nimellä. Nyt entiset kausiveroilmoitukset pitää tehdä sähköisen palvelun kautta, ei enää paperisena kuten aiemmin. Samat päivämäärät pätevät myös uuden palvelun kautta ilmoittamiseen ja maksamiseen.

Verohallinto ylläpitää asiakaskohtaista tiliä (aiemmin Verotili, nyt kutsutaan OmaVero-palveluksi), jolle merkitään kaikki verot ja muut maksut, jotka on ilmoitettu kausiveroilmoituksella tai maksettu verotilin asiakaskohtaisella verotiliviitteellä (verotilin viitenumerolla, 2017 alkaen käytössä myös OmaVero-viitenumero).

Miten OmaVero toimii?

Verohallinto avaa käyttäjälle tilin, kun sille tulee ensimmäinen tilitapahtuma eli tehdään ilmoitus tai maksu. Verotilille kuuluvia maksuja ovat mm. arvonlisävero (ALV), työnantajasuoritukset (ennakonpidätys ja lähdevero palkasta sekä työnantajan sosiaaliturvamaksu), ennakonpidätys osakeyhtiöltä, osuuskunnalta tai muulta yhteisöltä sekä ennakonpidätys osingoista ja osuuskunnan ylijäämistä. Verohallinnon sivuilla on täydellinen lista verotilille kuuluvista tilityksistä.

Verotilin tapahtumat voi tarkistaa OmaVero-palvelussa. Yrityksen tai yhteisön puolesta kirjautuvilla pitää olla Katso-tunniste, jonka saat tämän linkin kautta. Yksityishenkilöt kirjautuvat henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan tai henkilökortilla (HST-kortilla).

Kun alat käyttää palvelua, niin kannattaa käydä tallentamassa asetuksiin käyttämäsi tilin tilinumero, jolloin mahdolliset palautukset tulevat suoraan oikealle tilille.


98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi-palvelua

“En voi kuvitella helpompaa tapaa hoitaa palkkaamista”
Hannes Vickholm, Lapinjärvi

“Palkkaamalla itse säästin yli 40% remontin kustannuksista”
Rekisteröidy ilmaiseksi Mikko J. Salminen, Espoo


Auttava ja ystävällinen asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.

Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

020 798 0230
(ark. 9-16)
aspa@palkkaus.fi

Palkanmaksut yhdellä maksulla helposti ja edullisesti

Palkkaus.fi-palvelun avulla yrittäjät ja kotitaloudet voivat maksaa kaiken palkkaamiseen liittyvän helposti yhdellä verkkopankkimaksulla. Lue lisää kuinka Palkkaus.fi toimii

Kokeile laskuria

Helppokäyttöisellä laskurilla voit arvioida, mikä on työn teettämisen kokonaiskustannus tai kuinka paljon palkasta jää käteesi

Kokeile laskuria

98% käyttäjistä suosittelee Palkkaus.fi - palvelua


Jo yli 10 000 käyttäjää


Kerro meistä kaverillesi