Osakkaamme Eerik Paasikivi esittäytyy

Tapasin Palkkaus-tiimin ensimmäisen kerran 2013, ideaa palkkaamisen helpottamisesta oli tässä vaiheessa kypsytelty jo reilut puoli vuotta. Ajatus arjen paperitöiden yksinkertaistamisesta sekä asioiden tekemisestä oikein herätti kiinnostuksen heti ensi kuulemalta, ja vielä saman vuoden joulukuussa pääsin mukaan idean toteuttamiseen.

Tapasin Palkkaus-tiimin ensimmäisen kerran lopputalvesta 2013, ideaa palkkaamisen helpottamisesta oli tässä vaiheessa kypsytelty jo reilut puoli vuotta. Ajatus arjen paperitöiden yksinkertaistamisesta sekä asioiden tekemisestä oikein herätti kiinnostuksen heti ensi kuulemalta, ja vielä saman vuoden joulukuussa pääsin mukaan idean toteuttamiseen.

Palkan maksaminen yksityishenkilöltä toiselle on nykykeinoin erittäin työlästä ja monimutkaista. Yhdestä palkanmaksusta lomakkeita tulee täyttää yli kymmenen, varmistaa että verot, eläkkeet, vakuutukset ja muut velvoitteet tulee hoidettua. Verohommissa kokenut kollegani totesi joskus, että nykyään tarjolla olevin keinoin edes veroasiantuntija ei osaa tehdä palkanmaksua oikein. Parin tunnin lastenhoitokeikan palkan maksun pähkäilyyn saattaa mennä enemmän aikaa kuin itse tehtyyn työhön.

Iso osa harmaasta taloudesta on rikollista toimintaa, johon yhteiskunta ei pysty puuttumaan kuin tehokkaammalla valvonnalla, tutkinnalla ja rangaistuksilla. Oma osansa on kuitenkin harmaa talous, joka syntyy byrokratian kitkasta ja liian monimutkaisista velvoitteista. Tämän kaltaisen pimeän työn vähentäminen onnistuu mielestäni paremmin tarjoamalla työkalupakkia kuin kiristämällä tarkkailua ja rangaistuksia. Liiketoiminnan kehittäminen ja asioiden yksinkertaistaminen jo itsessään motivoivat, mutta lisää mielenkiintoa tuo hankkeen yhteiskunnallinen luonne.

Palkkaus.fi:n perusajatuksena on mahdollisimman yksinkertainen palvelu kaikkien palkanmaksuun liittyvien velvoitteiden hoitamiseen. Tämän lisäksi pidän tärkeänä työn turvallisuuteen liittyviä lisäominaisuuksia, vakuutuksia sekä erityisesti työsopimusta. Usein kuulee ”suullisesti sovituista keikoista”, joissa kaikki on mennyt alusta asti pieleen. Oikea palkka on jäänyt saamatta tai työt tekemättä, ongelmia syntyy molemmille osapuolille. Kynnys laatia pienemmistäkin työtehtävistä kirjallinen sopimus madaltuu kun sopimus syntyy muutamalla napin painalluksella.

Hyvin tehty, taloudellisesti järkevä peruspalvelu mahdollistaa muiden tavoitteiden toteuttamisen. Uskon, että teemme oikeita asioita!Viisi viimeisintä

1.1.0001 Kuvia avajaistapahtumasta

1.1.0001 Palkkaus.fi:n osakas Aarto Hirvi

1.1.0001 Janne Isosävi

1.1.0001 Osakkaamme Eerik Paasikivi esittäytyy

1.1.0001 Tekninen johtaja Olli Perttilä