Digitaalinen työseteli

Digitaalinen työseteli on jo täällä: Palkkaus.fi ja Treamer.com @palkkaus @treamerapp digitalisaatio työelämä

Palkkaus.fi tabletissa

Kansanedustaja Antti Kaikkonen ehdotti, että lyhyiden ja satunnaisten töiden tekemistä voitaisiin helpottaa työsetelillä, jolla työnantajan olisi helppo hoitaa palkanmaksun velvoitteet. Suomessa on jo nyt palveluita, joilla laillinen palkanmaksu onnistuu yhtä helposti kuin verkkokaupasta ostaminen. Palkkaus.fi- ja Treamer.com-palveluilla palkanmaksu onnistuu digitaalisesti, eikä tarvita uusia työseteleitä.

Nuorten työllistämiseen työkaluja

Treamer.com on mobiilisovellus, jonka kautta kuka tahansa voi palkata tilapäistä työvoimaa muutamassa minuutissa. Palvelua voivat käyttää sekä kotitaloudet että yritykset. Nuoret työntekijät tekevät palveluun profiiliin ja heidän on helppo löytää töitä. Palvelu automatisoi työnnantajan palkanmaksun suoraan luottokorttimaksulla ja hoitaa työnantajan puolesta kaiken byrokratian, kuten verot ja työnantajan sivukulut.

Työnantajalle helppoa, ei byrokratiaa

Palkkaus.fi:ssä työnantaja näkee palvelun palkkalaskurissa työn kokonaiskustannuksen, joka sisältää kaikki sovittuun työhön liittyvät velvoitteet ja sivukulut. Se maksetaan yhdellä verkkopankkimaksulla ja kaikki tilitykset, ilmoitukset ja maksut menevät automaattisesti oikein. Työntekijä saa nettopalkan ja palkkalaskelman sähköpostiinsa.

Työnantaja maksaa esimerkiksi 500€ työstä. Palvelu näyttää, miten raha jakautuu ja tilittää palkkaan liittyvän eläkemaksun, ennakonpidätyksen ja muut sivukulut. Kaikki ilmoitukset ja tilitykset viranomaisille menevät automaattisesti työnantajan puolesta. Työntekijä saa veroprosenttinsa mukaisen nettopalkan tililleen. Ei byrokratiaa, ei vaivaa – vain yksi maksu verkossa!

Myös työntekijä voi käyttää

Työntekijä voi tehdä Palkkaus.fi-palveluun osaajaprofiilin, johon tallentaa verokorttinsa ja muut palkanmaksussa tarvittavat tiedot. Työsopimuksen voi tehdä palvelussa, mikä tuo turvaa molemmille osapuolille. Työntekijä voi itse lähettää sovitusta työstä palkkalaskelman työnantajalle palvelun kautta. Palkan voi laskea oman palkan tai työnantajan kokonaiskustannuksen mukaan. Työnantaja saa laskelman sähköpostilla ja se on helppo maksaa.

Yhteiskunnalle isoja hyötyjä

Suomessa jää paljon työtä tekemättä tai työstä maksetaan pimeästi, koska laillinen palkanmaksu on liian vaikeaa. Kotitalouksissa ja pienissä yrityksissä on valtava työllistämispotentiaali. Kun palkanmaksuun on tarjolla helppokäyttöisiä ja edullisia digitaalisia palveluita, työllistäminen on vaivatonta ja työtä tehdään enemmän.

Jos jokainen kotitalous palkkaisi vuodessa 250€ edestä, se tarkoittaisi 500 miljoonaa euroa lisää laillisia palkkoja. Jos joka kymmenes Suomen 264 000 pienyrityksestä palkkaisi yhden uuden työntekijän vuodessa, kertyisi suomalaisille yli miljardi euroa lisää palkkoja.Viisi viimeisintä

1.1.0001 Kuvia avajaistapahtumasta

1.1.0001 Palkkaus.fi:n osakas Aarto Hirvi

1.1.0001 Janne Isosävi

1.1.0001 Osakkaamme Eerik Paasikivi esittäytyy

1.1.0001 Tekninen johtaja Olli Perttilä